Tanıyın anlayın anlatın

          15 Temmuz hain darbe girişimi üzerinden 6 yıl geçti. Türk milleti ve devleti, 15 Temmuz günü gerçekten büyük bir badire atlattı. Millet iradesi, din kisvesi altında devlet ve toplum içinde...

          15 Temmuz hain darbe girişimi üzerinden 6 yıl geçti. Türk milleti ve devleti, 15 Temmuz günü gerçekten büyük bir badire atlattı. Millet iradesi, din kisvesi altında devlet ve toplum içinde hücreleşen emperyalizm maşalarının kanlı ihanetine geçit vermedi. Hainliğe aracı edilen tanklara bedenini, ihanete yoldaşlık eden kurşunlara göğsünü gerdi. Türk bayrağını indirip, ülkeye emperyalizm paçavrası asmak isteyenleri adeta ezip geçti. 15 Temmuz işte bunun hatırlanması için bir şuur günü ve Türkiye üzerinde yine benzer oyun oynamak isteyenlere karşı tecrübe kazanmanın adı olmuştur. Türk milletinin eğilmeyen çelik iradesi, emperyalizm maşalarında 15 Temmuz’un bir benzerini tekrarlayacak cesaret bırakmamıştır.

          15 Temmuz ihaneti, bizden 252 canımızı alsa da, geride iki bine yakın gazi bıraksa da bu süreç Türk milleti ve devletinin hücrelerindeki kirli kanın temizlenmesini sağlamıştır.

          Bu süreçten sonra, Türk devletinin emperyalizm maşalığı yapan terör örgütlerine karşı mücadele azmi ve enerjisi artmış, tavizsizlik oranı en yüksek seviyeye ulaşmıştır. Bu durum Türk milleti adına büyük bir kazanım olmuştur.

          Bu sürecin en büyük kazanımı da “Cumhur İttifakı esasen, 15 Temmuz 2016’da FETÖ’nün teşebbüs ettiği hain darbe ve işgal hareketi sonrasında, Türkiye’nin maruz kaldığı saldırılara karşı yerli ve milli bir duruşun doğal bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Zira 15 Temmuz 2016, ülkemiz için her bakımdan dönüm noktası ve yeni bir başlangıç olmuştur.” Cümlelerinin de içinde yer aldığı protokol metniyle kurulan Cumhur ittifakı olmuştur. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin altına imza attığı bu protokol metni sonrası Cumhur ittifakı milli meselelerde büyük bir güç birliği sağlamıştır.

          15 Temmuz’un hemen sonrasında Türkiye, Irak ve Suriye üzerinde başlatılan büyük terör operasyonları, Barzani’nin sözde Kürdistan yolundaki bağımsızlık referandumun engellenmesi, KKTC yönetiminin milli çizgiye getirilmesi, Karabağ’ın 30 yıl sonra Ermeni işgalinden kurtarılması, Türk Dünyası devletleriyle her alanda işbirliğinin artırılması, Mavi Vatan Projesi’nin ülke menfaati ve bağımsızlık çizgisinde yürütülmesi, yeraltı ve yerüstü zenginliklerinin ülkeye kazandırılması için dört cephede başlatılan somut çalışmalar, milli güvenliğimize büyük katkılar sağlayan savunma teknolojilerindeki büyük üretimlerin yapılması ve bunların diğer ülkelere de ihracat edilme noktasına gelmesi, Ayasofya’nın tüm emperyalist diklenmelere ve baskılara rağmen ibadete açılması, 15 Temmuz sonrası süreçte en belirgin olaylar ve gelişmeler olmuştur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.723 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.178 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.717 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar