Suriyeliler için güvenli bölge ve YPG'ci muhalefet

          Suriyeliler ve Afganlar meselesi şu an Türkiye’de en çok tartışılan konu… Televizyonlardaki tartışma programları, gazete haberleri ve köşe yazıları, sosyal medya...

          Suriyeliler ve Afganlar meselesi şu an Türkiye’de en çok tartışılan konu… Televizyonlardaki tartışma programları, gazete haberleri ve köşe yazıları, sosyal medya paylaşımları, siyasilerin değerlendirmeleri genellikle bu konu üzerine yoğunlaşmış durumdadır.

Suriyeliler ve Afganlar konusu bir mesele mi? Evet mesele…

          Bunun çözümünü de elbette hükümet bulacaktır. Bu konu gerçekten toplumsal ve sosyal olarak Türkiye’yi her türlü provokasyona hazır hale getirilmiştir. Bazı mahallelerde Gettolaşan Suriyelilerin ve Afganların başıboşluluğu, dengesizliği birçok adli olaya sebebiyet vermekte, bunun karşılığında toplumsal tepki gösterilmektedir. Ama araya anında provokatörler dadanmaktadır. Altındağ’da yaşananlar buna çok büyük örnek olmuştur. Çünkü provokatörlerin en sevdiği ortam böyle bir ortamdır. Altındağ’da yaşananlar olaylarda 76 kişi gözaltına alınıyor, bunun 38’i sabıkalı çıkıyor. Aynı akşam o olaylar esnasında yaşanan yağma ve hırsızlık olayları da konunun değişik boyutudur. Suriyelilerin evladımız Emirhan Yalçın’ı öldürmesi bir alçaklık olduğu gibi, sözde bu olaya tepki için çıkarılan olaylarda 5-6 yaşlarındaki küçük Suriyeli çocuklara saldırılması da ayrı bir alçaklık olmuştur. Masuma ve mazluma saldırmak Türk’ün karakterinde olan bir davranış değildir. Suriyeliler konusuna bir çözüm bulunması hususunda ilk günden beri dikkat çeken bir köşe yazarıyım. Ama çözüm bu şekilde olmaz. Irkçı duygularla Suriyelilere saldıran varsa, onlar da unutmamalıdır ki, Suriyeliler için ülkemize gelen birçok Türkmen aile vardır. Kaldı ki, mazlumun, masumun ırkı, etnik kökeni de olmaz.

          Türkiye, Suriye’de güvenli bölge oluşturduğu yerlere Suriyelileri taşıyarak toplumsal rahatlatmayı gerçekleştirmelidir. Bu süre içinde de Türkiye’nin neresinde olursa olsun vatandaşlarımıza sosyal rahatsızlık veren Suriyeli, Afganlı kim olursa olsun anında sınır dışı edilmelidir.

          Ben, bugün Suriye’de güvenli bölge konusuna ve Türkiye’deki tuhaf siyaset duruşuna değinmek istiyorum. Gerçi bu konuya geçtiğimiz hafta değinmiştim. Ama bu konuya yoğunlaşmakta fayda vardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.723 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.178 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.717 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar