Soysuz müslüman olur mu?

          Müslümanlığın, soysuzluk olmadığını en iyi bilenler bilgili, şuurlu ve imanlı Müslümanlardır. Yüce Allah Hucurât Suresi 13. Ayet’inde “Ey insanlar! Doğrusu Biz...

          Müslümanlığın, soysuzluk olmadığını en iyi bilenler bilgili, şuurlu ve imanlı Müslümanlardır. Yüce Allah Hucurât Suresi 13. Ayet’inde “Ey insanlar! Doğrusu Biz sizleri bir erkekle bir dişiden yarattık. Sizi milletler ve kabileler haline koyduk ki birbirinizi kolayca tanıyasınız. Şüphesiz, Allah katında en değerliniz, O’na karşı gelmekten en çok sakınanızdır. Allah bilendir, haberdardır” derken, soy ve ırk inkârı Allah’ı inkâr etmek değil de nedir?

          İnsanın bir soyunun veya bir nesebinin olduğunu bunun da Allah tarafından insana bahşedildiğini “İnsanı sudan yaratan, ona soy sop (nesep) ve hısımlık veren O’dur. Rabbin her şeye gücü yetendir” (Furkan, 25/54) ayetinden anlamak yetmiyor mu?

Allah’ın buna benzer birçok ayeti vardır, dünyadaki herşeyi de bu manada delildir.

          Her şey ortada iken İslam maskesi kullananlar niçin özellikle ‘Türkiye’deki Müslümanların soyu, ırkı yok’ gibi propagandalar yaparak soysuzlaştırma atmosferi yaratmaya çalışmaktadır? İslam’da yasak olan ırkçılıktır. Irkçılık da bir ırkın diğer ırka zulüm etmesidir. Yoksa “Ben Türk’üm” demekle ırkçılık olmaz. Bir yardım eli uzanacağı vakit ise ilk önce soydaşlarımızdan başlamak zaten İslam’da “Öncelik akraban” ölçüsüne uygun bir davranıştır. Ama Türkiye’de kime çalıştığı meçhul olan bazı din adamları gerek Osmanlı döneminde, gerek Cumhuriyet döneminde “Aman Türk’üm deme günah” gibi bir zehirli fitneyi nesillere aktarmaya çalışmıştır.

          Allah “Soy sop (nesep) ve hısımlık verdim” diyor. Bunlar ise “Soyunu inkâr et, yok say” diyor. Yıllardır “Önce Türk müyüz, Müslüman mıyız?” şeklindeki soruyla fitne yaydılar. Oysa birisi soy, diğeri dini kimlik iken… Böyle saçma sapan soruyla zihinlerde bir “Soysuzlaştırma projesini” hayata geçirmeye çalıştılar. Bu fitneyle başarılı oldukları kobaylar yok mu? Elbette var.

Tüm bunları niye anlattım, bu özetten niye bahsettim?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.723 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.178 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.717 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar