Soyer HDP'ye, heval abla her profile uyar!

          “Ağam eğlenir bizimle” repliğindeki gibi Heval abla da bizimle eğlenir. Yerel seçim ve proje ortağı HDP ile kavgalı gibi tiyatro oynadığı günlerde bile arka arkaya açıklar...

          “Ağam eğlenir bizimle” repliğindeki gibi Heval abla da bizimle eğlenir. Yerel seçim ve proje ortağı HDP ile kavgalı gibi tiyatro oynadığı günlerde bile arka arkaya açıklar veriyor. Biliyorsunuz yerel seçimlerde Meral Akşener’in desteklediği tüm CHP’li Belediye Başkanlarını HDP de desteklemişti. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Mersin, Hatay ve birçok Büyükşehir Belediye seçimlerinde HDP, CHP’nin tüm adaylarını destekledi.

          Zaten dönemin HDP Eşbaşkanı olan ne idüğü belirsiz Sezai Temelli bağıra bağıra  "Kürdistan'da biz kazanacağız, batıda da AK Parti ve MHP'ye kaybettireceğiz" şeklinde alçakça bir cümle kurarak CHP-HDP-İP ittifakının hatlarını çizmişti.

          HDP Batı’da tüm CHP’li Belediye Başkan adaylarını desteklediği gibi, özellikle İstanbul, İzmir, Adana ve Mersin Belediye Başkanlarına aşk derecesinde bağlanmıştı. Ekrem İmamoğlu, Vahap Seçer, Tunç Soyer ve Zeydan Karalar gibi isimlerde HDP’ye karşı boş değildi.

          Mansur Yavaş da yerel seçim öncesi “Ajans izin verirse HDP ile görüşürüm” dedi ama konuşmayı tam beceremediği için HDP ile olan ilişkisini CHP’nin kendisine bıraktı. CHP’de HDP’nin tüm oylarını Mansur Yavaş’a vermesini sağladı.

          Dönemin HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli bunu milyonların huzurunda "Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP'lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz" açıklamasıyla tescillemiş ve bir nevi tehdit etmişti.

          Gelelim HDP’nin CHP Belediye Başkanları içindeki bir numaralı aşkına. O isim hiç şüphesiz Tunç Soyer’dir. Aslında Tunç Soyer’e “CHP içindeki HDP temsilcisi” dersek yanılmış olmayız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.723 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.178 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.717 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar