Selde, depremde karda hep rezillik...

TÜRKGÜN Gazetesi Yazarı Yıldıray Çiçek'in bugünkü (27.01.2022)'' Selde, depremde karda hep rezillik...'' başlıklı yazısı.

 Son bir yıldır Türkiye’nin birçok bölgesinde akarsu, dere, ırmak, nehir, göl, çay suyunun kuruması, çekilmesi, azalması ve geciken kar yağışı hepimizi “kuraklık gelecek” korkusuna sevk etmişti. Çok şükür Adana, Mersin, Antalya gibi çok nadir kar yağan illerimiz olmak üzere Türkiye’nin her bölgesine aşırı kar yağışı gerçekleşti. Kar yağışı halen de devam ediyor ve devam edecek gözüküyor. Kar berekettir, kar mikrop öldürür, toprağın besin kaynağıdır, çiftçiye müjdedir.

Bu açıdan bakıldığında doğa, toprak, çiftçi adına bu bereket sevindiricidir. Bu açıdan bakınca mutlu oluyoruz.

Bu kar yağışının bir faydası da siyaset alanında proje peşinde koşanları, beceriksizlikleri, çapsızlıkları deşifre etmesi olmuştur. Bu yönünün de bereketli olmasını diliyoruz. Türkiye’nin birçok iline aşırı kar yağdı. Ama en çok konuşulan il ise İstanbul oldu. Çünkü İstanbul’un başında selde, depremde ve hizmette sicili oldukça bozuk Ekrem İmamoğlu gibi bir belediye başkanı var.

İBB Başkanı olduğu ilk aylarda İstanbul’da büyük bir sel olmuştu. O, bu sel karşısında Bodrum’dan poz vermeyi tercih etti. Günlerce İstanbul’a gelmedi. Tepkiler çoğalınca bir zahmet çıkıp geldi ve bir gün durup geri Bodrum’a tatile gitti. İstanbul halkı yaşanan selin maliyeti ile boğuşurken Ekrem İmamoğlu tepkiler karşısında ne dedi biliyor musunuz?

‘TATİL İÇİN AİLEME KARŞI SORUMLULUKLARIM VAR’

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.716 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.175 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.713 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 284 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar