Rezil olmaktan bıkmayan muhalefetin istismarları

          Pandemi sürecinde dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de ekonomik sıkıntılar yaşandı ve bu durum hâlâ devam ediyor. Üretici-tüketici dengesi bu süreçte...

          Pandemi sürecinde dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de ekonomik sıkıntılar yaşandı ve bu durum hâlâ devam ediyor. Üretici-tüketici dengesi bu süreçte bozuldu. Bu durum zam ve enflasyon olarak halkımıza yansıdı. Ama pandemi sürecine ait yasakların kaldırılmasıyla birlikte ekonomiye bir hareketlilik geleceği umut ediliyor. Bundan sonra da bir taraftan devam eden korona salgınına karşı dikkat etmemiz gerekirken, diğer yandan da üretici-tüketici dengesinin korunması ve enflasyonun düşürülmesi gerekiyor.

          Bu konular istismar edilecek, siyasi malzeme yapılacak konular değildir. Birinde halkın sağlığı, diğerinde halkın refahı, huzuru söz konusudur. Muhalefet istismar etmeden bu konularda yapıcı ve çözüm üreten yol göstermeli, hükümet de böyle bir muhalefet anlayışı konusunda yapılan uyarı ve eleştirileri dikkate almalıdır.

          Ama bizdeki muhalefetin bırakın bu konuyu siyasi istismar malzemesi hâline getirmesini, neredeyse istismar etmediği konu yok gibidir. Her istismar ettiği konuda rezil olması muhalefetin ayrı bir kabiliyetini göstermektedir.

          Muhalefet, hükümet-medya ilişkisi üzerinden saldırıya geçiyor. CHP’nin içinde “CHP 650 milyonu nereye verdi?” ve “40 milyonu hangi CHP’li buharlaştırdı” tartışmaları gündem oluyor ve bu konular cevabını arayan sorular olarak karşımıza çıkıyor.

          Muhalefet, hükümeti “yandaş ihale- yolsuzluk” ilişkisi üzerinden sorgularken bakıyorsunuz Ankara Büyükşehir Belediyesinde İP milletvekiline verilen 70 milyonluk ihale ve belediye bünyesindeki yolsuzluklar gündem oluyor. Yine bakıyorsunuz CHP’li Menemen Belediyesinde 50 milyonluk CHP-İP birlikteliğiyle bir yolsuzluk ortaya çıkıyor.

        Muhalefet, hükümeti yahut Cumhur İttifakı’nı bir şiddet olayı üzerinden sorgularken, bir bakıyorsunuz Ekrem İmamoğlu’nun olduğu yerde kadınlara şiddet uygulanıyor, İP Genel Merkezi içinde partinin kurucusu olan kadınlar, erkekler toplu şekilde dövülüyor, İP yurt gezi programlarında vatandaşa ve medya mensuplarına yumruklu saldırı düzenliyor, İP’li Lütfü Türkkan’ın kaçak yapılarının yıkılışını haber yapan İHA muhabiri feci şekilde dövülüyor. Bunları geçtik, bu muhalefet on binlerce kişiyi öldüren, yaralayan terör örgütü PKK’nın mensuplarını kahraman gibi savunabiliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.727 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.178 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.718 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar