Önce soğan, patates istismarı sonra çarkı!

           MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli, salı günü “Kılıçdaroğlu’nun akli ve zihni melekeleri iyice laçkalaşmıştır. Sıkıştıkça denge ve...

           MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli, salı günü “Kılıçdaroğlu’nun akli ve zihni melekeleri iyice laçkalaşmıştır. Sıkıştıkça denge ve kontrolünü kaybetmektedir. İleri derecede su kaynatmaktadır” diye seslenmişti. Kemal Kılıçdaroğlu her konuda olduğu gibi patates-soğan konusunda da bu sözlerin muhatabı olmanın gereğini yere getirmiştir.

           Biliyorsunuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla TMO tarafından çiftçiden alınan patates ve soğanların, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtılması kararı alınmıştı. Pandemi döneminde sıkıntı yaşayan çiftçilerimize maddi bir destek ve ihtiyaç sahiplerine bir nebze de olsa sosyal bir yardım olmuştur.

           Ama Kemal Kılıçdaroğlu her konuda olduğu gibi bu konuda da dediğini unutan, bir dediği diğeriyle tutmayan, ikiyüzlü politikasını göstermiştir.

           9 Şubat tarihinde partisinin grup toplantısında “Sen patates üreticilerine, soğan üreticilerine para verip o ürünü aldın, fakir fukaraya dağıttın diye biz karşı mı çıktık” diyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı üzerinde patates ve soğan üreticilerinin elinde kalan mahsullerinin alınıp ihtiyaç sahiplerine dağıtılması talimatının ardından ise bu kez de 13 Nisan tarihinde yaptığı grup toplantısında “Vatandaşa soğan dağıtıyor şimdi patates dağıtıyor. Şu akla bakın, şu mantığa bakın” sözleriyle tam aksini söyledi. Bu örnek bile ileri derecede su kaynatma, denge ve kontrol kaybı, akli ve zihni melekelerinde laçkalaşma hâli değil de nedir?

           Daha önce de Türkiye’nin Akdeniz-Libya duruşu için “Doğu Akdeniz’de zengin petrol var. Doğal gaz yatakları var. Amerika orada, Yunanistan orada, Kıbrıs Rum Yönetimi orada, Mısır orada, Katar orada, hepsi orada. Bir tek devlet yok, Türkiye. Niye yok? Akdeniz’in yer altı zenginliklerinden yararlanmak için ‘Armut piş, ağzıma düş’ politikasının bir işe yaramayacağı ortada” demişti. Türkiye bölgede kazanımlar elde etmeye ve Libya’da ağırlığını hissettirmeye başlayınca bu sefer “Libya’da ne işimiz var?” demeye başladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.723 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.178 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.717 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar