Manukyanlı Netanyahu kurtarışı...

          Geçtiğimiz hafta Meral Akşener siyasi bir edepsizlik yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sivilleri, çocukları öldüren İsrail Başbakanı Netanyahu’ya benzetmişti. Bu benzetme her...

          Geçtiğimiz hafta Meral Akşener siyasi bir edepsizlik yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sivilleri, çocukları öldüren İsrail Başbakanı Netanyahu’ya benzetmişti. Bu benzetme her kesimden çok büyük tepki aldı. Kendi partilileri ve yandaşları bile bu benzetme karşısında savunma yapamadılar. Çünkü bu edepsiz benzetme sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsını ilgilendiren bir durum değil, Türk devleti terör örgütleriyle sınır içi ve ötesinde mücadele ederken, terör örgütü PKK’nın “Türkiye sivilleri vuruyor” şeklindeki yaptığı kara propagandaya omuz veren çirkin bir anlayışın Türkiye’ye de zarar verecek olması meselesi vardır. “Sivil ve çocuk öldüren” cümlesiyle Netanyahu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adını eşitleme ancak HDP ile ittifak ortaklığı yapan, “HDP Kürtlerin siyasal temsilcisi” diyen Meral Akşener’e yakışırdı ve o da kendine yakışanı yapmıştır.

          Zaten Diyarbakırlı Meral Akşener’in bir benzer Netanyahu konuşmasını HDP Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy da yapmış ve “Netanyahu Gazze’ye saldırarak, Filistin’i kan gölüne çevirerek nasıl siyasi pozisyon alıyorsa AKP-Erdoğan’da benzerini yapıyor” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan şu an terör örgütlerine karşı operasyon emri veriyor ve bu konuda da oldukça istikrarlı, tavizsiz, kararlı bir çizgi yakaladı. İsrail’de yaşananlar ile Türkiye’nin terörle mücadelesinin alakası nedir? Ama Meral Akşener ve Hişyar Özsoy isimli HDP ortak noktasında buluşanlara göre işgalci, katliamcı Netanyahu ile terör örgütlerine karşı mücadele veren Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı şeyi yapıyor.

          Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsında Türk devletini hedef almıştır. Gereken tepkiyi de her kesimden görmüştür. Netanyahu benzetmesinden sonra provokatörlük yapmak için gittiği Rize’de de halkın tepkisiyle karşılaşmıştır.

          Bu konu Meral Akşener’in nefesini daraltacak bir konu iken, o da ne iktidar medyasının yazarı Aziz Üstel, Meral Akşener’e oksijen olacak yazısını yazıyor ve “Sen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Netanyahu’ya benzetiyorsan, bizde seni genelev patroniçesi Manukyan’a benzetirsek olur mu?” mealinde bir yazı kaleme alıyor. Tam bir “Dam üstünde saksağan, vur beline kazmayı” içerikli bir yazı… Şu edepsizliğe ve şu öngörüsüz yazıya bakar mısınız?

          Genelev patroniçesi Manukyan üzerinden Netanyahu’ya nasıl bir bağ kurup, Meral Akşener’in siyasi edepsizliğine tepki göstermiş oldun Aziz Üstel?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.722 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.178 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.716 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar