Maneviyatsız CHP'deki parlak ayakkabılı sel'e gitti

          24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ve etrafında toplanan kitlenin umudu kimdi?          Muharrem İnce değil mi? Muharrem İnce Cumhurbaşkanı seçilemeyince...

          24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ve etrafında toplanan kitlenin umudu kimdi?

          Muharrem İnce değil mi? Muharrem İnce Cumhurbaşkanı seçilemeyince onun itibarına saldırarak, çeşitli komplo teorileri üreterek onu defterden sildiler. Sonra aynı kitle Ekrem İmamoğlu İBB Başkanlığını kazanınca onun etrafında “Yeni Cumhurbaşkanı adayımızı bulduk” diye halka oluşturdular. Ekrem İmamoğlu’nu öyle gaza getirdiler ki adam koltuğa oturduğu gün İBB ile tüm bağını kopardı. Öyle ki Ekrem İmamoğlu’nun seçim kampanya danışmanı Necati Özkan bu gaza gelme halini CHP’li kitleye dönük “Dün dünde kaldı cancağzım. Artık mekanın yeni sahibi var” mesajını yayınlayarak gösterdi.

          Öyle ya her şey artık Ekrem İmamoğlu’ndan sorulacaktı. Ona göre CHP’nin geleceği sadece ona bağlıydı ve Cumhurbaşkanı adayı olacak biri varsa da tek kişi sadece oydu. Fakat İBB koltuğuna oturduğu günden ibaren selde, depremde herkesin tepkilerini çeken tatilleri, İstanbul’a hizmet yerine hep siyasi hesaplar için koşturması, HD(P)KK’lılara olan yakınlığı, İstanbul halkının parasını israflarda, vurgunlarda dağıtması, Murat Ongun gibi birini kendine sözcü yapması kendisine umut bağlayanların gözünde kredisinin tükenmesine neden oldu. Görüyorsunuz artık en ağır eleştirileri bizzat CHP’liler yapıyor.

          Ekrem İmamoğlu’ndan umudunu kesen kitle bu sefer Mansur Yavaş’a yöneldi. Egosu çok yüksek ve kibir abidesi olan Mansur Yavaş da bu “Yeni Cumhurbaşkanı adayımızı bulduk” tuzağına düşerek ABB Başkanlığını yapmayı bıraktı. Seçim öncesi yaptığı hiçbir vaadini yerine getirmedi. O vaat videolarını bile Youtube’den sildirdi. Sıradan belediyecilik işlerini yapmaktan bile aciz kaldı. Karda, buzda, selde Ankara halkını hep perişan etti. Sıradan belediyecilik işlerini de öyle abarttı ki sanırsın dünyayı o yönetiyor. 99 öğrencinin su faturasında indirim yapmış ama 99 milyona yapmış gibi pazarladı.

          Aslında CHP’li kitlenin ilk umut bağladığı Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CHP içinde Cumhurbaşkanlığına umut bağlanan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a “Bana bir tane çözülmüş sorun gösterin. İstanbul’un sorunları ortada duruyor. İstanbul’da çözülmüş bir sorun göremiyorum. Bunu da söylemek zorundayım. Siz İstanbul’da yaşıyorsunuz var mı? Yok. Bir başarı hikâyesi yok” ve “Ankara’da yaşıyorum orada da çözülmüş bir sorun yok” sözleriyle geçtiğimiz haftalarda büyük darbe vurmuştu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.723 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.178 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.717 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar