Makam gitti vefası, ruhu, aşkı, kimliği de gitti!

          Serok Ahmet, Başbakan iken 2016 yılının Mart ayında Şanlıurfa’da Habertürk televizyonunda canlı yayınlanan “Şimdi ve Burada” adlı programa katılmış ve orada...

          Serok Ahmet, Başbakan iken 2016 yılının Mart ayında Şanlıurfa’da Habertürk televizyonunda canlı yayınlanan “Şimdi ve Burada” adlı programa katılmış ve orada gençlerin sorularını cevaplamıştı.

          Anayasa değişikliği konusu açıldığında aynen şu cümleleri kurmuştu: “Şimdi benim ile cumhurbaşkanımız arasında aynı düşünce aynı fikriyat olmamış olsa Türkiye nice krizler yaşardı. Hukuki sorumluluk, siyasi sorumluluk başbakanda ama cumhurbaşkanında da hele bir de halk tarafından seçilmiş olmak dolayısıyla gelen özel bir konum var. Şimdi bu yetki çatışmalarını gidermek gerekiyor. Onun için doğru olan, halk tarafından seçilme evresine geldiği için başkanlık sistemine geçmek. Bu otoriter bir anlayışı beraberinde getirecek diye bir şey söz konusu değil. Onun içine gerekli güç dengelerini yansıtmamız gerekir. Ben bunu doğru olduğunu bilmeme rağmen, ‘eğer bu olursa ben bu makamı kaybederim’ dediğimde ben ruhumu kaybetmişim demektir, ben davamı, ben aşkımı kaybetmişim demektir. İnsan davasını, kimliğini, aşkını küçük bir makama terk eder mi, eder misiniz siz?”

          Başbakanlıkla beraber AKP Genel Başkanlığı makamın da gidince davasını, kimliğini, aşkını da kaybetti. Şimdi “Adam bile değil” dediği Kemal Kılıçdaroğlu ve “Ömrüm CHP ile mücadeleyle geçti” dediği partiyle “güçlendirilmiş parlamenter sistem” adını verdikleri yeni bir hayalet ve ucube sistem peşinde koşuyor. Gerçi sadece CHP ile değil, CHP’nin diğer yancıları da “güçlendirilmiş parlamenter sistem” yaygarası yapmaktadır.

          Ahmet Davutoğlu “Tam Demokrasi İçin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” adını verdiği çalışması için özel bir basın toplantısı yapmış ve “Gelecek Partisi olarak tek kişilik yönetim esasına dayanan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin derhal terk edilmesi gerektiğini savunuyoruz” çağrısında bulunmuştur. HD(P)KK ne diyorsa aynı kavramları ve düşünceleri tekrarlamıştır.

          846 kişinin azmettirici katili terörist Demirtaş bile bu konuda uzun değerlendirme açıklaması yaparak “Belirttiğim çerçevede Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçilirse devlet demokrasiyle buluşmuş olur ve tüm toplumsal sorunların çözümü mümkün hale gelir” demiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.724 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.178 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.717 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar