İnkâr ede ede HDP ile yürüyorlar...

          CHP ve İP arasındaki HDP kavgası “Cinayeti kör kayıkçı gördü” analizine muhatap olacak bir durumdur. Çünkü iki gözü de görenin böyle bir sanal kavgayı...

          CHP ve İP arasındaki HDP kavgası “Cinayeti kör kayıkçı gördü” analizine muhatap olacak bir durumdur. Çünkü iki gözü de görenin böyle bir sanal kavgayı görmemesi mümkün değildir. CHP ve İP’in 16 Nisan referandumunda HDP ile “Hayır” birlikteliği yaptığı halde “HDP aramızda yok” rolü oynaması gibi… Hatta bazı gerzekler “HDP referandumda Cumhur ittifakını destekliyor” propagandası yaptı. CHP’nin yurt içi ve dışında HDP ile beraber “Hayır” propagandası yaptığı programlara rağmen, Kandil’in, HDP’nin yaptığı açıklamalara rağmen bunu yapabildiler.

          Gün geldi Kemal Kılıçdaroğlu HDP ile birlikte sözde “Adalet” arayan yürüyüş yaptı. Bu yürüyüşe Meral Akşener “Kemal Kılıçdaroğlu Adalet için yürüyor. Allah gücüne güç katsın. Dualarım onunla” dedi. HDP ile kol kola yürümesinden asla rahatsız olmadı.

          Yalnız benim anlamadığım Meral Akşener İP’i kurduğu aylarda "İYİ Parti’yi CHP ve HDP ile yan yana getirme çabasını çirkin, saygısız ve çok ayıp buluyorum” açıklaması yapmıştı. Ama 2018 seçimlerine CHP ittifakıyla girdi. Bu ittifakla girmese partisi barajı dahi aşamıyordu.

          Gün geldi “HDP ile Anayasa taslakları hazırlanıyor” iddiaları ortaya atıldı. Kemal Kılıçdaroğlu gelen tepkiler üzerine “Böyle bir anayasa çalışması yok. Kamuoyunda tartışılıyor, ben de hayretle izliyorum. Biz bir anayasa konusunda çalışma yapacak olursak, başvuracağım ilk parti İYİ Parti, Sayın Meral Akşener’dir. Onun görüşlerini almak olacaktır”  inkârına başvurdu. Meral Akşener’de HDP ile Anayasa Taslağı hazırladıklarını inkâr etti. Oysa Kemal Kılıçdaroğlu daha önce “Biz daha önceden yani seçimler daha gündemde yokken Millet İttifakı’nı oluşturan partiler olarak bir araya geldik zaten. Bir anayasa değişikliği için neler yapabiliriz diye ilkeler belirlendi ve o komisyonun başkanlığı da Sayın Kaboğlu yapıyordu. İbrahim Kaboğlu bir anayasa hukukçusu. Sayın Kaboğlu dört partinin (CHP, HDP, İP, SP) anayasa değişikliğinde ilkeler üzerinde bir anlaşma metni hazırlandı”  açıklamasını yapmıştı.

         Peki, Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener inkâr ederken komisyon başkanı olarak bizzat Kılıçdaroğlu’nun adını verdiği Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu televizyon ekranlarına bağlanarak “Bu konu 2018’in ocak ve nisan ayında 4 parti arasında yapılan anayasa çalışmasına ilişkin bir bilgidir. Doğrudur. Cumhuriyet Halk Partisi, HDP, Saadet Partisi ve İYİ Parti uzmanlarıyla yetkilileriyle bir ortak faydalar oluşturan anayasa raporu hazırlandı. Ama bu 2018 yılının başlarında yapılan bir çalışmaydı” açıklamasını yapmadı mı? Kemal Kılıçdaroğlu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu’nu “Sen nasıl bizi yalancı ilan edersin, sen nasıl bize böyle bir iftira atarsın?” diye CHP’den ihraç etti mi? Etmedi. İnkâr ederek yine sadece toplumu kandırmayı düşündüler.

          Gün geldi yerel seçimlerde HDP ile ittifak yaptılar. Kandil, HDP ve terörist Demirtaş defalarca açıklama yaparak CHP’nin Belediye Başkan Adaylarının destekleneceğini ifade etti. Ama CHP-İP toplumu ürkütmemek için yine bu ittifakı inkâr etmeye çalıştılar. Ama CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP’li yöneticiler ve yazarlar HDP’ye verdiği destekten dolayı seçimlerden sonra teşekkür etti. Ama şimdi sorsan yine bu ittifakı inkâr eden açıklamalarda bulunurlar. Çünkü inkâr bunların hayat tarzı olmuştur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.724 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.178 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.717 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar