İBB'de renk kategorisinden terörist yakınları var mı?

          MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin gazetemiz Türkgün’de Ankara temsilcimiz Kadir Yıldız’a dün yapmış olduğu değerlendirmeler, gündemde tartışılan konulara daha...

          MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin gazetemiz Türkgün’de Ankara temsilcimiz Kadir Yıldız’a dün yapmış olduğu değerlendirmeler, gündemde tartışılan konulara daha geniş bir ciddiyet ve odaklanma sağladı. Özellikle Ekrem İmamoğlu’nun başkan olduğu İBB’de gerçekleşen “terör örgütleri odaklı kadrolaşma” iddialarına yönelik yaptığı değerlendirmeler herkesi bir kez daha bu suçlamalar ve iddialar karşısında derin ve kapsamlı düşünmeye sevk etmiştir.

          İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz hafta sonu yaptığı yazılı açıklamada “İBB, bağlı kuruluşları ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personelden, 455’inin PKK/KCK, 80’inin DHKP- C, 20’sinin MLKP, 2’sinin MKP, ayrıca bazılarının FETÖ ve diğer terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğu yönünde ihbar, şikâyet ve elde edilen tespitler üzerine, konunun tüm yönleriyle soruşturulması için Bakanlığımızca özel teftiş başlatılmıştır” şeklinde kamuoyunu bilgilendirmişti.

          İçişleri Bakanlığı ayrıca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve “PKK ile iltisaklı/irtibatlı” kişilerin Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) referansıyla İBB’ye yerleştirildiği yönündeki iddia ve tespitlerin yer aldığı iddianamenin de bahse konu özel teftişin kapsamında olduğunu açıklamıştı.

          DİAYDER bizzat teröristbaşı Öcalan tarafından kurulan, tüm faaliyet alanı terör örgütü PKK’yı meşrulaştırmak olan, din kisvesi altında bölücülük yapan bir dernektir. HD(P)KK’lılara karşı çok özel bir sevgisi ve ilgisi olan Ekrem İmamoğlu’nun bu dernek yöneticileriyle yemek programı da düzenlediği ortaya çıkmıştır. O yemekli toplantıya ait fotoğraflara baktığımızda Ekrem İmamoğlu’nun yanında oturan sözde din adamlarının HD(P) KK’nın birçok programında aktif yer alan kişiler olduğu anlaşılmıştır.

          Hazırlanan iddianamenin içeriğine baktığımızda İBB içinde DİAYDER isimli bölücü derneğe özel bir ilgi gösterildiği anlaşılmaktadır. Bu bölücü derneğe kadro verildiği ve “değer ailesi” olarak adlandırılan teröristlerin ailelerine gönderilmesi için yardım kartları verildiği iddianamede somut bir şekilde bulunmaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.723 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.178 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.717 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar