'Herşeye karşıyız' ruh hastalığı

          "Muhalefet partisi ne demek?” diye sözlüğe başvurduğunuzda karşınıza “Demokrasi ile yönetilen bir ülkede ise iktidar seçimle işbaşına gelen seçilmişlerdir ve muhalefet...

          "Muhalefet partisi ne demek?” diye sözlüğe başvurduğunuzda karşınıza “Demokrasi ile yönetilen bir ülkede ise iktidar seçimle işbaşına gelen seçilmişlerdir ve muhalefet belirli seçmen barajını aşmış ve parlamentoda halkı temsil eden ve sağlıklı siyasette iktidarın politikasını eleştiren ve farklı sunan kişilerdir.’ tanımı çıkıyor.

          Muhalefet partileri iktidarı denetleyen siyasi mekanizmadır. İktidarın yanlışına yanlış, doğrusuna doğru demek sağlıklı muhalefetin görevidir. İktidarın doğrusuna yanlış, yanlışına doğru demek ise sağlıksız muhalefetin işaretidir.

          CHP’nin en tepe yöneticilerinden Engin Altay’ın “Bu hükümet dünyanın en doğru işini bile yapsa bizim bu hükümeti alkışlayacak halimiz yok. Milletin bize verdiği görev bu kardeşim.” sözleri Türkiye’deki muhalefetin sağlıksız, dengesiz, ruh hastası, çıkarcı, menfaatçi, kaoscu, krizci olduğunun en bariz delilidir.

          “Hükümet doğru bir iş yaparsa destek vermeyiz” demek inanın Türkiye’de muhalefet kurumunun iflası ve o muhalefetin karaktersizliğinin ispatıdır.

CHP muhalefetin tamamını fareli köyün kavalcısı gibi peşine bu şekilde takmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.715 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.175 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.712 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 284 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar