Haklılıkların cennete yol olsun...

Geçtiğimiz gün bir dava, mücadele ve bilim adamını kaybettik. Güzel insandı. Hoş sohbet sahibiydi. Anadolu insanının en güzel hasletlerini taşıyordu. Türkiye, Osman Durmuş’u...

          Geçtiğimiz gün bir dava, mücadele ve bilim adamını kaybettik. Güzel insandı. Hoş sohbet sahibiydi. Anadolu insanının en güzel hasletlerini taşıyordu. Türkiye, Osman Durmuş’u MHP’nin de ortak olduğu 57. Hükümet zamanı Sağlık Bakanı olduğu dönem tanımıştı. Prensipleri ölçüsünde sert ve net çıkışlar yapıyordu. Onu zamanında anlamayanlar sonradan birçok haklılığını görüyordu.

          Osman Durmuş’un Sağlık Bakanı olduğu dönem lösemi hastası olduğu söylenen Dr. Oktar Babuna’ya uygun iliğin bulunması amacıyla kan bağışı kampanyası başlatılmıştı ve bunun için de 160 bin kişinin kan örneği alınmıştı. Osman Durmuş’un müdahalesi olmasa idi 160 bine, bir 160 bin daha eklenecek insan kuyrukları oluşuyordu.

          Osman Durmuş bu kan toplama kampanyasından şüphelendiğini söyleyerek “Babuna için gerçekleştirilen kampanya sonrası gen haritamız çıkartıldı. Muhtemel bir savaşta genlerimize duyarlı virüs üretip, Türk askerlerinde savaşacak güç bırakmayabilirler” açıklamasını yapmış ve Bakanlık bünyesinde bu konuyla ilgili “Etik Kurul” oluşturmuş, bu Kurul kampanyanın sakıncalı olduğuna karar vermiş, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmuş ve konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

         

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.716 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.175 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.713 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 284 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar