HADEP'ten girip, HD(P)KK ilişkilerine alan açma şeytanlığı

          Türkiye’de MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin ağzından “HDP’nin aldığı tüm oylar PKK’nın oylarıdır” şeklinde bir cümlesine şahit olan var...

          Türkiye’de MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin ağzından “HDP’nin aldığı tüm oylar PKK’nın oylarıdır” şeklinde bir cümlesine şahit olan var mı?

          MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin hiçbir zaman böyle bir ifadesi olmamıştır. Bunu niye gündeme getirdim?

          Çünkü geçtiğimiz hafta CHP’nin besleme medyasının “ODA TV’nin Bahçeli’nin arşiv videosu gündem oldu: HADEP’in oyları PKK’nın değil halkın oyu” başlıklı haberi tekrar piyasaya sürmesi ve diğer CHP beslemelerinin bu haber üzerinden kendi HD(P)KK ilişkilerini meşrulaştırma gayretlerini gördüğüm için bu konuyu kaleme alıyorum.

          HDP’nin yönetim kadrosuyla, HDP’nin oy aldığı taban sosyolojik bir analize muhtaçtır. Aksi halde 6 milyon oy alan HDP=PKK demek gerekir. Silahların baskısında oluşturulan korku atmosferi, aşiretler üzerinden kalabalıklara oynama, HDP’yi Kürtlerin temsilcisi görme yanılgısı yapılacak sosyolojik değerlendirmeyi güçlendirecek argümanlardır. Ama şu çok nettir. HDP yönetim kadrosunu PKK-Öcalan bağlılığında oluşturmaktadır. Meselenin asıl ana kaynağı da burasıdır.

v“HDP’nin aldığı tüm oylar PKK’nın oylarıdır” demek bir sonraki seçimlerde HDP’nin elinde bulunan bir belediyenin, milletvekilliği sıralamasının başka bir partiye geçmesindeki durumu izaha muhtaç hale sokar. Çünkü bu seçimde HDP’ye oy veren, sonraki seçimde de başka bir partiye oy verebilir. Bunun çok örneği vardır.

Bu yorumu da MHP Lideri Sayın Bahçeli’nin haberleştirilen videosu için tasarlamış değilim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.724 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.178 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.717 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar