Gezi olaylarında 'DEVLET' duruşu

Türkgün Gazetesi Yazarı Yıldıray Çiçek'in bugünkü (05.05.2022)''Gezi olaylarında 'DEVLET' duruşu'' başlıklı yazısı.

Gezi Parkı davası, 25 Nisan’da tamamlanan duruşmayla hükme bağlandı. Türkiye’de etki ajanı ve ‘Kızıl Soros’ namıyla bilinen Osman Kavala ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına; diğer sanıklardan Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi de 18’er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Osman Kavala’yı ABD, AB, PKK, YPG, HDP, PYD, terörist Demirtaş, etnik fitne ilişkilerinden dolayı tanıyoruz. Ama diğer kişileri pek tanımıyoruz. Aldıkları bu cezaların sebebini de “Gerekçeli Karar” açıklandığı vakit daha net göreceğiz. Bu kadar ceza aldıklarına göre bunlar ağaç, çevre duyarlılığı için konuşan, slogan atan değil, yakan, yıkan, yasa dışı ve bölücü kitleleri organize edenler olmalı…

KİME ÇALIŞTIĞI BELLİ

Gezi Parkı davasının sonuçlanmasıyla birlikte mesele Osman Kavala üzerinden sembolleştirilmeye çalışılıyor. Osman Kavala’ya sahip çıkan unsurlara baktığımızda zaten Osman Kavala’nın kimin hesabına çalıştığını çok net anlıyoruz. ABD, AB yanında Türkiye’de CHP, İP, SP, Gelecek, HDP, DP, DEVA, PKK, FETÖ, DHKP- C ittifakının çok açık ve net Osman Kavala avukatlığı yapması safların görülmesi açısından önemlidir. Gezi davasında verilen bu cezalar, Gezi günlerinde yaşananları tekrar hafızalara getirdi ve tartışmaları da alevlendirdi.

Osman Kavala’nın misyonuna sahip çıkanlar, olayları saptırarak Gezi olaylarına farklı maskeler giydirmeye çalışmaktadır.

DOĞRU SORUYU SORMAK YETERLİ

Gezi olayları İstanbul/Taksim’de sözde ağaç ve çevre duyarlılığı gibi başlatılıp, sonrasında Türkiye geneline terör eylemi olarak yayılan bir virüs olmuştur. Zaten sadece ağaç ve çevre eylemi olarak kalsaydı, hem haklılığı hem de demokrasi toleransı daha farklı olarak tarihe geçerdi. Mesela Türkiye’nin her yerinde ormanlarımızı yakmış olan terör örgütü PKK’nın safında yer alan Osman Kavala, Gezi Parkı’nda niçin eylem yapıyor ve eylemleri organize ediyordu? Bu sorunun cevabı bile yeterli sonuca ulaştırmıyor mu? Kimileri insanların ağaç ve çevre duyarlılığını istismar ederek kendine alan açmaya çalıştı. Kimileri de ağaç ve çevre duyarlılığından dolayı kullanıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.727 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.178 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.718 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar