Ermeni destekçisi İran'ın küstahlığı!

İran, içindeki Türk düşmanlığını bir türlü bastıramadığı için tarihi gerçekleri saptırarak Türkiye’ye bulaşmayı tercih etmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın anonim halk türküsünden okuduğu o mısraların İran’ı ilgilendiren bir durumu da yoktur.

          Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de işgal edilmiş toprakların kurtarılması sebebiyle düzenlenen “Zafer Geçit Töreni’ne” katıldı. Bu programdan bir gün önce de Bakü caddelerinde “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Ne mutlu Türk’üm diyene”, “Vatan sana canım feda” sloganları eşliğinde Türk ordusunun dosta güven, düşmana korku veren yürüyüşü vardı.

          Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Bakü’de karşılayan halkın coşkulu kalabalığı, Zafer Geçit Töreni’nde Azerbaycan askerlerinin “Ceddin deden, neslin baban / Ceddin deden, neslin baban / Hep kahraman Türk milleti” marşı eşliğinde yürüyüşü, Türk askerinin geçit töreni sırasında “Ne yahşı Türk gardaşın var” anonsunun geçilmesi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Türkiye’yi sürekli öven, gardaşlık vurgusunu sık sık yaptığı konuşması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Güzelliğine kurban olduğumuz Laçın, artık özgürdür. Laçın gibi, Şuşa gibi, Füzuli, Cebrayıl, Zengilan, Gubadlı, Ağdam ve Kelbecer de artık özgürdür. Bugün Azerbaycan’ın millî şairi, büyük mücahit, Ahmet Cavad Bey’in ruhunun şâd olduğu gündür. Bugün Nuri Paşa’nın, Enver Paşa’nın, Kafkas İslam Ordusu’nun yiğit neferlerinin ruhunun şâd olduğu gündür. Bugün, Azerbaycan şehitlerinin serdarı Mübariz İbrahimov’un da ruhunun şâd olduğu gündür. Bugün, hepimiz için, tüm Türk dünyası için zafer ve gurur günüdür. Rabbime bizlere bugünleri yaşattığı için sonsuz hamdediyorum” şeklindeki konuşması Türk dünyasına örnek teşkil edecek çok güzel manzaralar içeriyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.714 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.175 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.712 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 284 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar