Düştüğün yerden kalk, soğuk bir su iç!

Türkgün Gazetesi Yazarı Yıldıray Çiçek’in bugünkü (07.04.2022)''Düştüğün yerden kalk, soğuk bir su iç!’’ başlıklı yazısı.

Meral Akşener’in CHP ve HDP oksijenli partisi İP’in yönetiminde geçtiğimiz hafta bazı değişiklikler oldu. O günden beri siyasiler, gazeteciler, yorumcular, sosyal medya müdavimleri bu yönetim değişikliğine çeşitli anlamlar yüklüyor. Bu yönetim kadrosundaki değişikliklerde Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu her yönüyle irdeleniyor. Koray Aydın’ın elinden teşkilatların alınması, Yavuz Ağıralioğlu’nun kadrodan çıkarılması çok manidar bulundu. Koray Aydın tam bir Pollyanna rolünü oynuyor. Yavuz Ağıralioğlu da bir ileri, üç geri açıklamalarla hali idare ettiğini sanıyor.

Bu süreçte dikkatimi çeken bir açıklamayı da İP Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu yaptı. Diyor ki: “Partilerin iç meseleleri olarak düşünülen şeyin başka partilerde olunca bir partinin iç meselesi olarak anlaşılması ama İYİ Partide olunca ona farklı anlamlar yüklenmesi tarafımızdan yadırganıyor.”

1 Kasım 2015 seçimleri sonrası MHP’yi ele geçirme operasyonlarında MHP’nin iç işlerine karışmayan kalmış mıydı?

Müsavat Dervişoğlu yetiştiği Ülkücü Hareket için böyle bir savunma yapıp da “MHP’nin iç işlerine niçin karışıyorsunuz?” demiş miydi?

Mesela Kandil’deki KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık’ın “MHP de değişmek zorundadır. MHP de artık on yıllar öncesinin diliyle, yaklaşımıyla Türkiye siyasetinde yerini alamaz. Eski dilini, üslubunu ve tarzını bırakmazsa Türkiye’ye en büyük kötülük yapan, Türkiye’ye en büyük düşmanlık yapan bir parti haline gelir. Bu açıdan MHP’nin de bu seçim sonuçları çerçevesinde Türkiye gerçeklerini dikkate alarak kendi zihniyetini, politikalarını ve tutumunu değiştirmesi gerekmektedir” dediğinde Müsavat Dervişoğlu’nun bir tepkisi olmuş muydu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.723 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.178 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.717 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar