Devlet Bahçeli'nin destek bulan 'Düzensiz Göç' tespitleri

Bundan sonra olana bir çare ve çözüm bulunması gerekiyor

          MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin Türkgün gazetemizde geçtiğimiz günlerde Ankara Temsilcisi Kadir Yıldız tarafından gerçekleştirilen ve 4 gün süren bir röportajı yayınlandı. O röportajda hepsi birbirinden önemli ve değerli olan açıklamalarla Türkiye’de ve bölgemizde yaşanan olayları değerlendirdi. Bu konular içinde, son aylarda güncellenerek tartışılan ve gündemde bir hayli yer bulan Suriyeliler ve Afganlar konusuna dair yaptığı açıklamalar ise çok büyük ilgi ve destek gördü. Hangi partiden olursa olsun sağduyulu herkes, Suriyeliler ve Afganlar konusunda yaptığı tespitleri ve değerlendirmeleri akıl, mantık, merhamet çerçevesinde ve Türk milletinin geleceği açısından çok haklı buldu.

          Suriye’den gelen milyonlarca, Afganistan’dan gelen yüzbinlerce düzensiz göçün Türkiye’de açtığı ve açabileceği tahribatları en anlaşılabilir şekilde ortaya koyması ve haklılığın karşılık bulması açısından etkili olmuştur.

          MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Türkgün gazetesinde “Onlar bize misafirdir. Ve geçici koruma statüsüyle ülkemizde bulunuyorlar. Göçlerine neden olan vahim olaylar durulmadan, şiddet sahneleri durmadan bunları kapı dışarı etmek insanlıkla izah edilemez, inançlarımızla örtüşmez. Türk milleti aranan, beklenen, özlenen, merhamet ve hoşgörüsüne ihtiyaç duyulan bir millettir. Biz ilkesel olarak ülkemizde geçici statüde bulunan yabancı ülke vatandaşlarının, güvenli ve huzurlu şekilde tekrar kendi ülkelerine gönderilmesinden yanayız” şeklinde ortaya koyduğu ölçü, Türk milletinin tarih boyunca yaşattığı karakter özelliğine vurgudur.

          2010’lu yıllarda Türkiye-Suriye ilişkisi çok makul ve dostane seviyeye gelmişken, ABD’nin müdahalesiyle ve Ahmet Davutoğlu’nun “Stratejik Derinlik” rezaletleriyle düşman noktasına getirilmesi, bu müdahale sonrası Beşar Esad’ın katliamlara girişmesi ve mazlumlar üzerinde diktatörlük uygulamaya kalkması, milyonlarca Suriyelinin Türkiye’ye kaçmasını ve göç etmesini sağlamıştır. Esad’ın bombaları, ABD’nin bombaları, Rusya’nın bombaları, DEAŞ ve PKK’nın terör eylemleri Suriye’deki masumlar, mazlumlar için adeta cehennem ortamı yaratmıştır. İnsanlar böyle bir kanlı ortamdan kaçmış ve Türkiye’ye sığınmıştır. Bu konuda elbette MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ifade ettiği inançlarımız, merhamet ve hoşgörü anlayışımız devreye girmiştir. Ama sebep ve sonuç ilişkisi açısından söylenecek çok söz var ama geçmişe tekrar tekrar dönmeye gerek yok. Olan oldu. Bundan sonra olana bir çare ve çözüm bulunması gerekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.724 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.178 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.717 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar