Demokrasi arayan ABD ve CHP'nin netleşen şapşallığı

          ABD’de yapılan seçimleri kaybeden Donald Trump, seçim sonuçlarını bir türlü kabullenmedi ve koltuğu bırakmamak için her yolu hâlâ deniyor. Son hamlesi ABD’yi iyice...

          ABD’de yapılan seçimleri kaybeden Donald Trump, seçim sonuçlarını bir türlü kabullenmedi ve koltuğu bırakmamak için her yolu hâlâ deniyor. Son hamlesi ABD’yi iyice karıştırdı. Trump geçtiğimiz günlerde Twitter hesabı üzerinden 6 Ocak’ta başkent Washington DC’de protesto mitingi yapacağını duyurmuştu. Dediği tarihte de protesto mitingi yapıldı. Bu mitingde yaşananlardan dolayı bir anda ABD dünyanın birinci gündemi oldu. Trump taraftarları ABD Kongre binasını bastı. ABD Senatosu o gün Joe Biden’ın Başkanlığını onaylamak için toplanmıştı.

          Yazıyı kaleme aldığım vakitlerde olaylar devam ediyordu. Joe Biden olayları “Demokrasinin simgesi olan ülkemizin bu aşamaya gelmesi beni şoke etti. Bu kaotik manzara gerçek Amerika’yı yansıtmıyor ve derhal sona ermeli. Bunu yapanlar kanunsuz aşırılıkçılar. Yapılan protesto değil bir kalkışmadır.” şeklinde değerlendirdi. Trump ise olayların seyrinin tamamen değişeceğini hissederek “Bizden çalınmış bir seçim var ancak şimdi eve gitmek zorundasınız. Kimsenin incinmesini istemiyoruz. Eve gidin, sizi seviyoruz” açıklamasını yaparak taraftarlarını dizginlemeye çalıştı.

          Trump’ın uçuk kaçık hâline zaten tüm dünya alıştı da, Joe Biden’ın açıklamaları hem çok ikiyüzlü hem de gerçekten çok komik oldu.

          Joe Biden “Demokrasinin simgesi olan ülkemizin…” ifadesiyle mizahı başlatmış. Dünyanın her yerinde iç karışıklıklarda parmağı olan, işgallerde fiziki varlığı olan, milyonlarca masum insanın öldürülmesinde başaktör olan, kendi ülkesinde vatandaşlarını sorgusuz sualsiz polisler eliyle öldüren ABD’nin “demokrasinin simgesi” olmasını ifade etmek inanın deliliktir.

          Trump’a “ABD demokrasisi ve hukukun üstünlüğüne yönelik saldırılara son verilmesi” çağrısı yapan Joe Biden ABD seçimleri öncesi Türkiye’de hangi sözleriyle tartışılmıştı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.726 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.178 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.718 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar