Dağdaki başarılı mücadeleyi şehirde gölgelemeyin!

          Son beş yıldır aklı, şuuru yerinde olan ve art niyetli olmayan herkes takdir edecektir ki, terörle mücadelede ciddi bir kararlılık söz konusudur. Çözüm sürecinde sekteye uğratılan...

          Son beş yıldır aklı, şuuru yerinde olan ve art niyetli olmayan herkes takdir edecektir ki, terörle mücadelede ciddi bir kararlılık söz konusudur. Çözüm sürecinde sekteye uğratılan terörle mücadele Cumhur İttifakı ruhuyla olması gereken noktaya taşınmıştır.

          Türk devleti ve hükümeti uluslararası unsurlara ve içimizdeki uzantılarına, İran, Irak ve Suriye’nin tüm sinsiliklerine rağmen terörle mücadele kararlılığından taviz vermemektedir. ABD’nin uzun yıllardır Türkiye, İran, Irak ve Suriye üzerinden toprak parçaları alarak bir sözde Kürdistan peydahlama düşüncesi hâlâ değişmedi. Barzani’nin elinde tuttuğu bölgeyi Irak’tan koparılmış toprak parçası görüyorlar. Suriye’de PKK’nın kolu YPG üzerinden toprak koparma çabası veriyorlar, İran’da ise her türlü pozisyonu deniyorlar. Ama İran, PKK’nın kolu PJAK’a karşı çok ciddi mücadele verince geri adım atmak zorunda kaldılar. Türkiye ise hem kendi sınırları içinde hem de Suriye ve Irak üzerinde hem bu emperyalist hedefleri bozmaya çalışıyor, hem de terör örgütü PKK’ya âdeta kan kusturuyor.

          Türk ordusu ve MİT iş birliğiyle Kandil’in büyükbaşı olarak nitelendireceğimiz birçok sözde üst düzey teröristbaşı öldürüldü. Türkiye’de dağlarda yapılan terörle mücadele temizliğinden sonra terörist sayısı 300’e kadar düştü. Bu mücadele bu kararlılıkla devam ettiği sürece dağlarda barınmaları da artık mümkün değildir. Bu mücadeleyi gören bazı teröristlerin öldürülmeden Türk devletine teslim olma yoğunluğu da arttı. Diyarbakır’da başlayan ve Güneydoğu bölgesinde birçok şehirde yayılan ana ve babaların evlatlarını HD(P)KK’dan isteme eylemleri de bu süreçte gerçekten etkili oldu. Bir iki ana ve babayla başlayan eylemler, bugün yüzlerce ana ve babanın çocuklarını terör örgütü PKK’ya kaçıran HDP’ye kâbus yaşatmasına dönüşmüştür.

          Son beş yılda terör örgütlerine karşı verilen mücadele gerçekten takdire şayandır. Hâlleri “Kaçma Heval yorgun öleceksin” konumundadır. PKK perişandır, PKK ağıttadır, PKK kapana sıkışan fare gibi ciyaklamaktadır. Teröristlerin telsiz konuşmalarına, terör örgütünün sosyal medya hesap paylaşımlarına bakın bu manzarayı çok net göreceksiniz.

          Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı Operasyonları terör örgütünün belini kırmıştır. Türkiye’deki seri operasyonlar terör örgütü PKK’nın nefesini kesmiştir.

          Türkiye terörle mücadelenin silahlı boyutunda oldukça başarılı bir grafik yakalamıştır. Ama terörle mücadelede sadece bu boyut yeterli olmamaktadır. TBMM’nin bağrında HDP gibi ihanet hançeri saplı durdukça terörle mücadele tam olarak başarıya ulaşmaz. Çünkü HDP devlet imkânlarını kullanarak terörizmi güçlendirmektedir. HDP’nin kapısından giren bir genç, kendini birden Kandil’de terör eğitiminde bulmaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.716 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.175 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.713 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 284 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar