Cumhur İttifakı 15 Temmuz akşamı kuruldu!

          Türkiye’nin birçok alanda yeniden yapılanmasında ve Türk siyasetinin tekrar şekillenmesinde 15 Temmuz hain darbe girişiminin bir başlangıç olduğu artık tarihe geçen bir not...

          Türkiye’nin birçok alanda yeniden yapılanmasında ve Türk siyasetinin tekrar şekillenmesinde 15 Temmuz hain darbe girişiminin bir başlangıç olduğu artık tarihe geçen bir not olmuştur. AK Parti ve MHP geçmişte yaşananları bir tarafa koyarak Türkiye’deki emperyalist atmosferi dağıtmak için, adına Cumhur İttifakı dedikleri bir birliktelikle yan yana geldi. Cumhur İttifakı arasında imzalanan protokolde de “Cumhur İttifakı esasen, 15 Temmuz 2016’da FETÖ’nün teşebbüs ettiği hain darbe ve işgal hareketi sonrasında, Türkiye’nin maruz kaldığı saldırılara karşı yerli ve milli bir duruşun doğal bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Zira 15 Temmuz 2016, ülkemiz için her bakımdan dönüm noktası ve yeni bir başlangıç olmuştur” ifadeleri yer almıştır.

          Bu sürecin ilk meyvesi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi oldu. Bu sistemle birlikte sınır içi ve ötesinde terörle mücadelede tavizsiz bir kararlılık başladı. Türk dünyasındaki iş birliği için daha somut kararlara imza atıldı. Karabağ’ın Ermeni işgalinden kurtarılmasını, Kıbrıs’ın milli rotaya oturtulmasını, Ayasofya’nın tüm emperyalist baskılara rağmen ibadete açılmasını, Akdeniz’de milli menfaatleri hedefleyen bağımsız duruşu, milli savunma teknolojisindeki dış ülkelere muhtaçlığı bitiren üretimi ana başlıklar olarak ifade edebiliriz.

          Bu ana başlık ve içeriklerden rahatsız olanlar, Cumhur İttifakı’ndan ve bu ittifakı oluşturan AK Parti ve MHP’den de rahatsızlar. Bu rahatsızlığı ABD ve AB ülkeleri, bunların maşa olarak kullandığı terör örgütleri ve onların içimizdeki uzantıları açık açık eylem ve söylemleriyle göstermektedir.

          Ne yapsak da Cumhur İttifakı’nı dağıtsak, parçalasak, bölsek, ayırsak düşüncesini sürekli diri tutuyorlar. Şu ana kadar en çok yaptıkları AK Parti’ye gidip “MHP ve Devlet Bahçeli geçmişte size neler söyledi neler” diyerek, MHP’ye gelerek “AKP ve Recep Tayyip Erdoğan geçmişte size neler söyledi neler” diyerek fitne vermek olmuştur. Allah var, geçmişle ilgili söyledikleri bu konu doğrudur. AK Parti MHP’ye, MHP AK Parti’ye, Recep Tayyip Erdoğan Devlet Bahçeli’ye, Devlet Bahçeli Recep Tayyip Erdoğan’a birçok ağır eleştiride bulundu. Bunu kimse inkâr etmiyor.

          Zaten MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli “Erdoğan ve AKP’ye yönelik geçmişte ne söylediysem arkasında duruyorum. Ama 15 Temmuz’dan sonra geçmişte şunu söylemişti, bunu söylemişti olmaz. O gün ne söylediysem o günkü şartlarda geçerlidir” diyerek durduğu noktayı da açıklamıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.715 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.175 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.712 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 284 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar