Bozkurt olmak Türk'ü savunan demektir

Türkgün Gazetesi Yazarı Yıldıray Çiçek’in bugünkü (29.04.2022)''Bozkurt olmak Türk'ü savunan demektir’’ başlıklı yazısı.

Biliyorsunuz dünyada birçok ülke çeşitli hayvan sembollerini ulusal sembol yapmıştır. ABD Kartal’ı, Fransa Horoz’u, Avusturalya Kanguru’yu, Rusya Ayı’yı, İspanya Boğa’yı, Kanada Kunduz’u, İsveç Sığın’ı kendine sembol edinmiştir. Bu listeye dünyadaki birçok ülkeyi daha ekleyebiliriz. Türk milleti de asırlardır Bozkurt’u ulusal sembol olarak kullanmaktadır. Bozkurt’un bağımsızlık karakteri, Türk milletinin karakterinde kendini bulduğu için bu sembol kendine en yakışan olmuştur. Ayrıca Göktürkler'e ait bir Türk destanı olan Ergenekon Destanı’nda da kurt figürü en önemli unsurdur. Ergenekon efsanesine göre Türklerin yaşadığı yurdu çevreleyen demirden dağın eritilmesi sonucunda oradan çıkmasında yol gösterici olarak Bozkurt’un olduğuna inanılması da Türk milletinin tarihinde Bozkurt’un tarihsel önemi olduğunu göstermektedir. Bozkurt sembolü dünyanın birçok yerindeki Türkler tarafından yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Irak’taki, Suriye’deki Türkmenlerde, İran’daki milyonlarca Türk’te, Türk Cumhuriyetlerinde Bozkurt işareti, sembollerinin kullandığını sık sık görürsünüz.

Zeytin Dalı Operasyonu zamanında Türk askerlerinin cepheye giderken yapmış oldukları Bozkurt işareti sonrası milyonlarca insanın arama motoru GOOGLE’da Bozkurt işaretinin anlamını araması da biliyorsunuz geniş bir şekilde haber olmuştu.

Bozkurt işareti bir parti sembolü değil, Türk dünyasının sembolüdür. Türk milliyetçisi olan MHP’de bu sembole en çok sahip çıkan parti olduğu için, Bozkurt işareti MHP ile özdeşleşmiştir.

Türk milletinin tarihinden yoksun bir şekilde ve Atatürk maskesiyle Bozkurt düşmanlığı yapanlara da şunları hatırlatmak lazımdır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Bozkurt sembollü para ve pul bastırması, bozkurtlu heykeller yaptırması, dönemin Adalet Bakanı Mahmud Esat’a “Bozkurt” soyadını vermesi, Fransız Le Mois dergisinin 1933 yılına ait bir sayısında Atatürk için “bozkurt” ifadesini kullandığı “Mustafa Kemal: Bozkurt. O’na bozkurt diyorlar. Çünkü bozkurt, vakti ile Asya steplerine uzanan ırkın sembolüdür” alıntısıyla aktarılması, Harold Courtenay Armstrong’un 1932 yılında kaleme aldığı “Bozkurt” isimli kitapta Atatürk’e bu hitapta bulunması da tarihsel bilgilerdir. Atatürk’ün Bozkurt sembolüne sahip çıkmasıyla ilgili daha birçok örnek vardır.
Solcuların Bozkurt düşmanlığı yaptığı gibi, İslamcı maskesi takanlarında bu düşmanlığı zaman zaman kendini göstermektedir.

Bunlardan biri olan Yeni Akit yazarı Kenan Alpay’da bu konuda başını uzatan son kişi olmuştur. Kendisi aşırı derecede Kürtçü olduğu için, Türk milleti, Türklük, Atatürk, Türk tarihi, Cumhuriyet dendiğinde adeta cinnet geçirmektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.724 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.178 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.717 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar