Bozkurt işareti yapan heval Kemal ve Meral hesap versin!

          Rusya'nın Ayı, Amerika’nın Kartal, Fransa’nın Horoz, Avusturalya’nın Kanguru tarihi sembolü olduğu gibi, daha birçok ülkenin kendi karakterine, yapısına uygun sembolleri vardır....

          Rusya'nın Ayı, Amerika’nın Kartal, Fransa’nın Horoz, Avusturalya’nın Kanguru tarihi sembolü olduğu gibi, daha birçok ülkenin kendi karakterine, yapısına uygun sembolleri vardır. Türk mitolojisinin en önemli unsurlarından birisi de Bozkurt’tur. Özgürlüklerine düşkün olmaları, aralarında korumacı olmaları, gözü karalıkları, korkusuz olmaları, esarete boyun eğmemeleri nedeniyle Bozkurt Türkler tarafından binlerce yıldır kendine sembol edinilmiştir. Dünyanın birçok yerindeki Türkler Bozkurt’u bir sembol olarak kullanmaktadır.

          Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu önderi, devlet adamı, komutanı Mustafa Kemal Atatürk’te Bozkurt sembolüne birçok alanda sahip çıkmıştır. Türkiye Cumhuriyeti devlet armasına Bozkurt figürü koydurmuş, Bozkurt figürlü 5 TL para bastırmış, Bozkurt figürlü pullar bastırmış, Kahramanmaraş kalesine bayrak tutan Bozkurt heykeli yaptırmış, Malatya Mebusu Dr. Hilmi beye Bozkurt Cumhuriyet Marşı yazdırmış, Cumhuriyetimizin 10. yılı dolayısıyla hazırlanan afişe Bozkurt figürü koydurmuş, Türk Ocaklarının amblemini “Bozkurt” yaptırmış, ilk yolcu gemisine “Bozkurt” ismini vermiş, isteği ile kurulan Türk Petrol Ofisi’nin armasını “Bozkurt” yaptırmış, yerli malı olarak üretilmeye başlayan bir sigaraya “Bozkurt” adını vermiş… Bozkurt sembolüne o kadar çok sahip çıkmıştır ki, inanın buna benzer daha birçok örneği vardır. Bozkurt işareti bir parti, dernek, vakıf sembolü değil, Türklüğün bağımsızlığına sahip çıkan herkes için tarihi bir semboldür.

          Ama Türkiye’de Türklüğün sembolü olan Bozkurt işaretine en çok sahip çıkanlarda elbette Ülkücülerdir. Bozkurt işareti Türk milliyetçiliğini benimsemiş MHP ile özdeşleşmiş bir hale gelmiştir. MHP ve Ülkü Ocakları’nın her yerdeki sembolü, işareti Bozkurt’tur.

          Ama son yıllarda MHP’lileri, Ülkücüleri siyasi olarak istismar etmek isteyen bazı parti başkanları ve siyasiler de Bozkurt işaretini kullanmaktadır. Mesela zafer işareti yaparak “YPG terör örgütü değil, vatanını koruyan bir oluşum” diyerek terör örgütlerini selamlayan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, seçim zamanlarında Bozkurt işareti yapması böyle bir istismardır. PKK’nın televizyon kanalına çıkıp Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının teminatı olan Anayasa’nın 2. ve 3. maddelerini değiştirmekten bahseden Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Türklüğün bağımsızlık sembolü Bozkurt ile normalde ne işi olur?

Son yıllarda Bozkurt işareti yapmak adeta bazıları için moda gibi gözükmektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.724 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.178 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.717 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar