Başörtüsü düşmanının elinde patlayan oyunu

Türkgün Gazetesi Yazarı Yıldıray Çiçek'in bugünkü (07.10.2022)''Başörtüsü düşmanının elinde patlayan oyunu'' başlıklı yazısı.

CHP’nin yazarları, yorumcuları başörtüsü konusunda gündem yaratan Kemal Kılıçdaroğlu’na hem kendilerinin başörtüsü düşmanlığı yüzünden hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gol yemesinden dolayı büyük öfke kusuyorlar.

Tele1'de "Gündeme Not" programını sunan CHP destekçisi gazeteci Enver Aysever, Kemal Kılıçdaroğlu'nun tiyatrosu içindeki bir menüsü olan başörtü çıkışını tiye alarak “Kılıçdaroğlu, türban sorununu çözecekmiş. Öyle bir rahatladım ki, öyle bir mutlu oldum ki! Kendisiyle röportaj yapıp 'hiç böylesini görmedim' demek istedim” cümlelerini kurdu. Ama mimikleri, sözleriyle öyle bir dalga geçti, öyle bir alaya aldı ki, Kılıçdaroğlu adına ben utandım. Çünkü Kılıçdaroğlu’nda zaten bugüne kadar utanma duygusu hiç görülmemiştir. 

Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Türkiye’de bir türban sorunu olmadığını söyleyip, "Peki neden Kılıçdaroğlu böyle bir hamle yaptı? Bu çıkışıyla geçmişte devletin yaptığı bütün hataları kabul etti. Bu çok vahim bir hata çok vahim" tepkisini gösterdi.

Gazeteci Nevşin Mengü ise Kemal Kılıçdaroğlu’na 'AK Parti 'Gelin yeni anayasa yapalım' derse ne olacak? Oldu olacak samimi görünelim diye şeriat getirilsin samimiyetten coşalım' tepkisini göstererek CHP’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Gelin Anayasal düzenleme yapalım” teklifi karşısında ezilmesini ilk bilen olmuştu.

CHP mahallesi bir de  gazeteci Adem Metan’ın paylaştığı "CHP'ye özellikle de Sn. Kılıçdaroğlu'na yakın bir gazeteci arkadaşımla görüştüm. Kemal Bey'in başörtüsü konusundaki açıklamalarının ardında Sn. Davutoğlu'nun olduğunu, fikri Davutoğlu'nun aşıladığını söyledi" şeklindeki kulis bilgilerinden sonra daha çok öfkelendi. 

Ne de olsa Kemal Kılıçdaroğlu “Ahmet Davutoğlu ile %99 aynı düşünüyoruz” noktasına gelmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.723 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.178 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.717 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar