Başbakan olma hayali takıntıya dönüştü!

Türkgün Gazetesi Yazarı Yıldıray Çiçek'in bugünkü (31.03.2022)''Başbakan olma hayali takıntıya dönüştü!'' başlıklı yazısı.

Hayal dünyasının Süper Babaannesi Meral Akşener (Gerçi “torunum bana dede diyor” demişti) dün partisinin grup konuşmasında “Türkiye’nin müstakbel başbakanı olarak söz veriyorum, buna asla izin vermeyeceğiz!” cümlesi kurdu.

15 Temmuz öncesi MHP’yi ele geçirme operasyonlarında figüranlık yaparken de, Türkiye’yi “Ben Başbakan olacağım” diye dolaşmıştı. İlginçtir “Ben Başbakan olacağım” dediği konuşmaları da hep “Yurtta sulh, cihanda sulh” diye bitiyordu. Bu sözü her gezisinde kullanmasını gerektiren bir savaş ortamı da yoktu oysa. Ne Türkiye bir ülkeyle savaştaydı, ne de başka ülkelerin savaşıyla ilgili bu cümleleri kuruyordu.

Tesadüf budur ya, Koray Aydın’ın “Meral Akşener’in FETÖ’den destek aldığı kesindir. FETÖ’cüler Meral Akşener’i destekliyor, mitinglerine gidiyorlar, toplantılara katılıyorlar” şeklinde tarif ve deşifre ettiği Meral Akşener’in her yerde kullandığı “Yurtta sulh, cihanda sulh” cümlesi, 15 Temmuz hain darbe girişimi yapanların “Yurtta Sulh Konseyi” sıfatı olarak karşımıza çıktı. Ve yayınladıkları bildiride “Türk Silahlı Kuvvetleri, “yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesinden hareketle; Uluslararası ortamda barış, istikrar ve huzurun temini için daha güçlü bir ilişki ve işbirliğini tesis etmek maksadıyla yönetime el koymuştur” açıklamasında bulundular.

Fethullah Gülen’in ele geçirilen notlarında “Akşener’e sahip çıkın onu koruyun” demesi, Meral Akşener’in de bir belgesel programında “1980 öncesi Fethullah Gülen’in dinlerarası diyalog modeli uygulanmış olsa sağdan soldan gençler ölmezdi” sözleri aslında hiçbir şeyin tesadüf olmadığını gösteriyor.

15 Temmuz öncesi iştahlı iştahlı “Ben Başbakan olacağım” diyen Meral Akşener’in daha 2023 seçimlerini görmeden “Türkiye’nin müstakbel başbakanı olarak söz veriyorum” diyerek olmayan bir makama talip olması siyasi garabete yeni örnek oluşturmuştur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.725 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.178 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.718 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar