Barzani-PKK kavgası nereye varır?

Barzani-PKK kavgası olarak gözüken manzara, Türkiye tarafından çok dikkatli takip edilmelidir. Barzani ‘hamamın namusunu kurtarmak’ adına mı PKK kavgası yapıyor gibi gözüküyor yoksa gerçekten bir güç ve alan kavgası mı yaşanıyor iyi anlaşılmalıdır.

          Türkiye’nin içeride, Irak ve Suriye sınırında yaptığı terörle mücadele, terör örgütlerine ve onları koruyanlara gerçekten nefes aldırmaz boyuta ulaşmıştır. Terörle mücadelenin etkili ve aralıksız sürdürülmesi terör örgütü PKK’ya çok büyük zayiat verdirmiştir. Terör örgütü günlük zayiat yaşadığı gibi, aynı zamanda büyük çözülme yaşamaktadır. Öldürülen terörist oranı yükseldiği gibi, teslim olan terörist oranı da yükselmektedir.

          Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığı Irak’ın kuzeyindeki yapıların da dengesini bozmuştur. Bu kararlılık Peşmerge-PKK arasında çatışmaları da doğurmuştur. Birbirlerine sözlü sataşmaya başlayan Peşmerge-PKK şimdi birbirine fiziki saldırmaya başladı.

PKK’lıların düzenlediği saldırıda bir Peşmerge öldürüldü, iki kişi de yaralandı.

          Barzani, Türkiye’nin kararlı ve tavizsiz terörle mücadelesinin kendilerine büyük darbe vuracağını bildiği için PKK’ya kapıyı göstermek zorunda kalmıştır. Oysa terör örgütü PKK’yı bugüne kadar koruyan, besleyen bizzat Barzani’nin kendisidir. Barzani de zaten yaptığı son açıklamada, geçmişte PKK’ya çok yardım ettiklerini belirterek “Fakat onlar aksine yakışıksız bir tutum sergileyerek birçok kez bizi savaşa sürükledi en nihayetinde bütün taraflar zarar gördü” açıklamasını yapmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.724 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.178 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.718 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar