Aşağılanma, hor görülme, hakaret ve menfaat ortaklığı

          2020 yılında erken seçim sorularına “Kimsenin erken seçim istediği yok ki... Kaldı ki benim veya bir başkasının erken seçim istemesinin bir anlamı da yok…” şeklinde cevap...

          2020 yılında erken seçim sorularına “Kimsenin erken seçim istediği yok ki... Kaldı ki benim veya bir başkasının erken seçim istemesinin bir anlamı da yok…” şeklinde cevap verenler, günümüzde ABD Başkanı Joe Biden’ın Türkiye’deki muhalefete verdiği “Sizi destekleyeceğim” mesajı ve pandemi sürecinin yarattığı ekonomik şartları bahane ederek tüm olayları “erken seçime” bağlıyor, iktidarı erken seçime mecbur etmek için her yolu, her tezgâhı deniyor. Bunun için CHP’nin başını çektiği muhalefetin yazmadıkları senaryo kalmadı. Ne yaparlarsa yapsınlar erken seçim olmayacak. Kaldı ki bu muhalefetin erken seçim istemesinin kendileri açısından gerçekten bir sebebi yoktur.

          Mesela 1000-2000 kişiyle görüştüklerini söyleyerek anket sonuçları yayınlayarak CHP ve yancılarına gaz veren anket şirketlerinin yarattığı atmosfer için en gerçekçi sonuç, geçtiğimiz hafta 1830 seçmeni olan Afyon Güney beldesinde yapılan seçim olmuştur. Oyların 1021’ini alan Cumhur İttifakı seçimleri kazandı. Hatta Cumhur İttifakı’nın bir parçası olan BBP de aday çıkarmış, 504 oy da o almıştır. CHP 29, İP 23, Gelecek 17, Saadet ise 4 oy almıştır. CHP ve yancılarının toplam oyu 100 bile olmamıştır. Bu seçim sonucundan sonra CHP ve yancılarının âdeta ses telleri kopmuştur. Yorum dahi yapamamışlardır. Bir de tam tersi sonuçlar olduğunu düşünün, CHP ve yancıları seçimleri kazansaydı yer yerinden oynamıştı. Yancı anket şirketleriyle algı yapanlar, gerçek olan bu seçimle neler yapmazdı ki?

          CHP ve yancıları, ABD Başkanı’na sadık olmak adına “şansımızı bi deneyelim” diye erken seçim istemektedir. Yerel seçimleri kazandıkları her yerde başarısızlıktan dolayı rezil olmuşlar ki, bunların vitrine koyacağı hiçbir başarıları da yoktur. Tek güvendikleri, pandemi sürecinin ekonomik sıkıntısıyla ilgili atmosfer yaratarak halkın duygu ve düşüncesini istismar etmektir. Daha geçtiğimiz haftalarda yapılan Afyon Güney beldesinde yapılan seçimler bu konuda da başarısız olduklarını göstermiştir.

          CHP ve yancıları gergin durumdadır. Erken seçime kadar bunların birbirine girmesi kimseyi şaşırtmamalıdır. Erken seçim olmadıkça bunların biriktirdikleri kin, nefret, öfke kendi içlerinde patlayacaktır.

          Yavaş yavaş başladılar zaten. HDP’li milletvekili, Meral Akşener’in yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu’na “İT” diye hakaret etti. HDP sözcüsü ise Cumhurbaşkanlığı seçimleri için “HDP Cumhurbaşkanı adayı çıkarmalıdır” diyen Meral Akşener’e “Sizin aklınıza ihtiyacımız yok” fırçasını attı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.724 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.178 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.717 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar