Alçaklık ideolojisi, haysiyetsizlik rozeti!

          Ülkücülük MHP’nin özel bir kimliğidir. Ülkücü, MHP’nin çatısı altındaysa Ülkücüdür. Bir insan CHP’de, AKP’de, İP’te şurada burada...

          Ülkücülük MHP’nin özel bir kimliğidir. Ülkücü, MHP’nin çatısı altındaysa Ülkücüdür. Bir insan CHP’de, AKP’de, İP’te şurada burada vatansever, milliyetçi olabilir ama o kişi Ülkücülük sıfatıyla anılmaz.

          MHP’nin ve Ülkücü Hareket’in kurucusu Başbuğumuz Alparslan Türkeş zaten bu konuda noktayı koymuştu: “Ülkücü MHP’de olur, MHP’de bulunmayan Ülkücü değildir. Gittiği yerin damgasını yer, oradaki genel başkanın görüşüne göre yaşar, oradaki genel başkanın görüşüne göre hareket eder. Onun Ülkücülüğü kalmamıştır, bunu böyle bilmeliyiz.”

          Biz geçmişte MHP ve Ülkücü Hareket içinde bulunup şimdi başka partilerde bulunanlara dahi “Ülkücülük sıfatını kullanamaz” diye kesin ölçüler koyarken, düşünün PKK’nın siyasi uzantılarıyla, gazetecileriyle, sanatçılarıyla, fikriyle, düşüncesiyle düşüp kalkan Kemal Kılıçdaroğlu bile “Ülkücüyüm” diyor. İnanın siyaset ve ideoloji dünyasını tımarhaneye dönüştüren bu tiplerdir.

          Adam MHP’de siyasete başlamış ama sonra 10 parti değiştirmiş, şimdi MHP’de değil ama hala “MHP’li, Ülkücü” diye anılıyor. Aradaki 9 parti ne olacak? Sağdan sola, soldan sağa gezmedik parti bırakmamış ama hala ortalıkta “Ülkücü” diye gezdiriliyor.

          MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin “Biz, kendine eski ülkücü veya eski MHP’li diyerek, gittikleri yerin bir türlü yenisi olamayıp, itibarını bile hala bu kutlu hareketin eskisi ve müsveddesi olmakla övünenlerin tuzaklarına düşmeyiz” sözleri bu anlatmaya çalıştığımız konunun özeti değil mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.724 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.178 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.717 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar