Akşener CHP'ye bir tezgah deniyor!

Türkgün Gazetesi Yazarı Yıldıray Çiçek'in bugünkü (29.08.2022)''Akşener CHP'ye bir tezgah deniyor!'' başlıklı yazısı.

Önümüzdeki günlerde CHP-İP arasında kıyamet kopacak. Çünkü Meral Akşener’in menfaat-tezgâh ve proje partisi bunun zeminini hazırlıyor. Çünkü CHP sayesinde varolan bu parti, CHP’nin iç bünyesine müdahale etme çalışmaları yapıyor. Bugüne kadar Ekrem İmamoğlu ile takılan, onu haddinden fazla dini, milli sembol ve kavramlar üzerinden öven, partisi adına İBB’den maddi ve kadro kazanımları elde eden Meral Akşener, şimdi de bugüne kadar yüzüne bakmadığı Mansur Yavaş üzerinden bir şey denemeye çalışıyor. İP’in İl ve ilçe başkanlarıyla sürekli toplantı ve görüşmeler yaparak “Arkasında durabilirse aday olarak Mansur Yavaş’ı çıkaracağım” konuşmaları yapıyor.

Bunu sadece biz değil, CHP’nin eski milletvekili ve CHP propagandacısı olan Barış Yarkadaş, “Meral Hanım istemiyor Kemal Bey’in aday olmasını. Bunları bilgiye dayalı söylüyorum, yorum yapmıyorum” sözleriyle ifade etti.

Kemal Kılıçdaroğlu aday olacak gibi çalışıyor, CHP’nin üst düzey yöneticileri, CHP’li Belediye Başkanları “Adayımız Kılıçdaroğlu” diyor, kürsülere “Cumhurbaşkanım” diyerek çağırıyorlar ama Meral Akşener CHP’li Belediye Başkanını ayartma peşinde koşuyor.

Hem de Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul ve Ankara’yı açıkça ifade ederek, defalarca “CHP’li Belediye Başkanları aday yapılmayacak” dediği halde...

İşin garip ve tuhaf tarafı Meral Akşener ile Mansur Yavaş hep mesafeli, birbirine uzak iken, Meral Akşener’in bu pozisyon değişikliği niçin olmuştur? Merakımız budur.

Mesela eski İP Genel Başkan Yar- dımcısı ve milletvekili İsmail Ok, bir televizyon programında “Meral hanım, yaptığımız toplantılarda Mansur Yavaş’ın ABB adaylığına şiddetle karşıydı” açıklamasını yapmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.715 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.175 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.712 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 284 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar