Ahmak mısın değil misin karar ver Arınç!

          CHP’nin başını çektiği muhalefet Türk Demokrasi Vakfı’nın toplantısında buluşunca Washington’da kurulan ‘Türk Demokrasi Projesi’ adlı dernek aklıma geldi....

          CHP’nin başını çektiği muhalefet Türk Demokrasi Vakfı’nın toplantısında buluşunca Washington’da kurulan ‘Türk Demokrasi Projesi’ adlı dernek aklıma geldi. Ayrıca Joe Biden’in ABD Başkanı olmadan önce “Türkiye’deki muhalefeti destekleyerek Recep Tayyip Erdoğan’ı devirmeliyiz” sözleri kulaklarımda çınladı. Gerçi “Devirmeliyiz” diyen Joe Biden şimdi kendi bisiklet üzerinde duramıyor devriliyor.

          Belki Türk Demokrasi Vakfı’nın Washington’da kurulan ‘Türk Demokrasi Projesi’ ile bir dirsek teması vardır. Belki de yoktur. Ama Washington’da FETÖ-PKK merkezli kurulan Türk Demokrasi Projesi adlı dernek ilk kurulduğu zaman bir açıklama yapmıştı. O açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın komşularını tehdit ettiği belirtiliyor ve şu suçlamalar yapılıyor: “(Erdoğan) aşırılıkçı grupları destekledi, Orta Doğu’dan Avrupa’ya kadar uzanan çatışmaları desteklemek için malzeme gönderdi, etnik azınlıklara zulmetti, özgür basını yok etti, siyasi muhalifleri hapse attı ve öldürdü, demokratik kurumları aşındırdı, Türkiye’nin tüm kurumlarına yolsuzluk yaydı. Aynı zamanda, Türkiye ekonomisi, Erdoğan’ın politikalarının bir sonucu olarak ciddi bir ekonomik gerileme yaşadı. Hukukun üstünlüğü bozulurken ve yolsuzluk yaygınlaşırken, Erdoğan ve oligarkları servet ve güç toplamaya devam ediyor.

***

          Türk Demokrasi Vakfı’nın bünyesinde yapılan toplantıda da aynı içerikte suçlamalar vardı. 6’lı masa zaten Türk Demokrasi Vakfı’nın toplantısı olmasa da her yerde buna benzer suçlamaları yapıyor. CHP’nin ABD’den Türkiye’ye “demokrasi ve özgürlük” istemesi, ABD’nin silahla beslediği terör örgütlerini desteklemesi bile yeterli kanaat oluşturuyor.

          6’lı masanın figüranları aslında Türk Demokrasi Vakfı’nın renksiz konuklarıydı. Asıl renkli konuk Bülent Arınç idi. Çünkü kâğıt üstünde AK Partili görünen, ruhunu 6’lı masaya çoktan satmış Bülent Arınç’ın bu toplantıya katılıp “Kral çıplak demenin vaktidir” demesi renklilik yaratmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.716 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.175 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.713 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 284 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar