“Yerli korvetlerimiz” denizlerimizde...

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleşen törenle, “MİLGEM tipi korvetlerimizin üçüncüsü de suya indirildi... % 60’ından fazlası yerli olan gemilerde...

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleşen törenle, “MİLGEM tipi korvetlerimizin üçüncüsü de suya indirildi... % 60’ından fazlası yerli olan gemilerde üretim zincirinin sonuna doğru % 90 üstünde bir yerlilik oranı yakalanacak... Bir “tek kurşunu” bile zar zor yurtdışından alan Türkiye’den, bugün “silahlı insansız hava aracı” dahi yapabilen Türkiye’ye 14 yılda geldik.  

Sevgili dostlarım, İHTİYAÇ VARSA YERLİ OLANI YAPACAĞIZ! Hatta Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi “Anadolu platformu sonrasında yerli uçak gemimizi de yapacağız”! ÜRETEN, GÜÇLÜ, BÜYÜK TÜRKİYE!

Bu giriş sonrası bazı tespitler yapalım;

- Savunma sanayii proje sayısı 66’dan 269’a, tutarı 5.5 milyar dolardan 45.5 milyar dolara yükseldi. Mutlaka yerli üretim, olmuyorsa ortak üretim modeli benimsendi, offset şartı kesin kural oldu ve hazır alım oranı yüzde 10’un altına indi.

- İki üretici şirketimiz dünya genelinde 1 milyar doların üstünde silah satan şirketler arasında yer aldı. Bu şirketler aynı zamanda dünya sıralamasında ilk 100’de. Bu üreticilerden biri olan Aselsan geçen sene 850 milyon TL civarındaki AR-GE harcaması ile bütün özel sektör şirketlerini geride bırakarak “Türkiye’nin en çok AR-GE bütçesi olan şirketi” oldu!

- Türkiye, silah alımında 6’ncı sıradan 13’üncü sıraya indi. (Daha az ithalat yaptı).

- Savunma sanayii ürünlerinin ihracatında 27’nci sıradan 21’inci sıraya çıktı.

- Sektörün cirosu 1.3 milyar dolardan 2.7 milyar dolara, ihracatı 331 milyon dolardan 853 milyon dolara yükseldi. (4 yıl önceki verilerle).

- İhalelerde, iş payının en az yüzde 30’unun KOBİ’lere verilmesi şartı getirilerek, teknoloji tabana yayıldı.

- A-400M ve F-35 projeleri ile uluslararası ortaklık kurularak geleceğe adım atıldı.

- Tank, piyade tüfeği, makineli tüfek, bomba atar, havadan taşınabilir obüsler yerli üretime geçti.

- Mayına dayanıklı araçlar, kasırga, cirit füzeleri, uzun menzilli tanksavar roketleri, 42 km menzilli fırtına ve panzer obüsleri hizmete girdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni hayalleri İsrail-Mısır-Yunanistan ablukası 28 Ekim 2018 | 4.969 Okunma Yunanistan ve İsrail Akdeniz’de ne peşindeler? 21 Ekim 2018 | 5.273 Okunma AB için halk karar vermeli… Karar vermeliyiz! 14 Ekim 2018 | 5.236 Okunma IMF’nin gönderilmesi... 200 yıllık pranganın kırılması... 12 Ekim 2018 | 5.090 Okunma Türk-Rus coğrafyalar entegrasyonu... 10 Ekim 2018 | 3.969 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar