Yol gösteren kitaplar

Size iki kitaptan bahsedeceğim; çok taze baskı olduğu için henüz hepsini okuyamadım ama geciktirmeden bir an önce tavsiye etmek istedim . “Günahlarımızda Yıkandık” bir polisiye roman başlığı gibi...

Size iki kitaptan bahsedeceğim; çok taze baskı olduğu için henüz hepsini okuyamadım ama geciktirmeden bir an önce tavsiye etmek istedim . “Günahlarımızda Yıkandık” bir polisiye roman başlığı gibi dursa da aslında gazetecilik meslek etiği üzerine yazılmış, örneklerle anlatılmış çok önemli bir çalışma. Faruk Bildirici Hürriyet Gazetesi’nin Okur Temsilcisi.

Yani gazetenin elemanı, ama gazeteden bağımsız olarak yayını eleştirme ve yanlışları gösterme hakkına sahip. Faruk Bildirici birkaç konuda gazetenin önemli yazarlarıyla da ters düşerek fikirlerini yazabilme şansına sahip oldu.

Dolayısıyla medyanın el değiştirdiği, kapandığı, küçüldüğü, dijitalleştiği bir dönemde dönüp hatalarımıza bakmak için iyi bir kaynak. 15 temmuz üzerine Bir diğeri ise yine bir gazeteci, Şükrü Küçükşahin’in yayına hazırladığı 15 Temmuz Gerçekleri. Kitap, tarihe ışık tutma iddiasında, çünkü 15 Temmuz sonrası TBMM Darbe Araştırma Komisyonu’nun çalışmaları, bir anlamda CHP de dışlanarak sonlandırıldıktan sonra CHP’li üyelerin yazdığı bin sayfalık muhalefet şerhinden yola çıkılarak hazırlanmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bereket kuyruğu, İstiklal Marşı ve AKP sakalı 23 Şubat 2019 | 7.527 Okunma Yerel seçim kâbusa dönüştü 21 Şubat 2019 | 3.299 Okunma Geçici iş dediğin nedir ki? 16 Şubat 2019 | 4.843 Okunma Soğan yakında karneyle 14 Şubat 2019 | 4.441 Okunma Hizmet ve başarı varsa alkışlarım 09 Şubat 2019 | 5.775 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar