Rejimin değiştiği yerde bakanın önemi yok

Medyanın gündemi, yeni bakanlar. Milli Eğitim Bakanı büyük heyecan uyandırmış, Ticaret Bakanı atandığını yolda öğrenmiş, Milli Savunma Bakanı, yemin etmeden önce üniformasını zor...

Medyanın gündemi, yeni bakanlar. Milli Eğitim Bakanı büyük heyecan uyandırmış, Ticaret Bakanı atandığını yolda öğrenmiş, Milli Savunma Bakanı, yemin etmeden önce üniformasını zor çıkarmış ama yılların getirdiği hazırolda durma alışkanlığını üstünden sıyırıp atamamış! Siyasetin magazini. Simgeler, semboller: İki kadın biri örtülü, birinin başı açık. Biri TOBB kontenjanından, biri büyük kızımızın dernek arkadaşı.

Dernek, feminist kadın derneklerine karşı kurdurulmuş. Her şey normal olsa, sığ sularda balık avlamakla oyalanılabilinir, fanteziler üretilirdi. Ama buraya gelene kadar rejim değişti, rejim! Ve henüz bu yeni rejimin uyum yasaları bile yok. Ülke nasıl yönetilecek, bir şema çıktı ortaya, ona bakıp anlamaya çalışıyoruz yolu, büyük şehirlerin metro haritalarına benziyor. O ona, bu şuna bağlı. Hepsi, Cumhurbaşkanına.

Seçim öncesi kampanya sırasında seçmene hoş gelecek mesajlar verilirken hayvan hakları aktivistleri adalardaki atların faytonlarda nasıl da acımasızca çalıştırıldığını gündeme getirip kaldırılmalarını istiyordu. Sorumlu bakan şu yanıtı vermişti: “Cumhurbaşkanının karar vermesini bekliyoruz, o işi çözeceğiz.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bereket kuyruğu, İstiklal Marşı ve AKP sakalı 23 Şubat 2019 | 7.527 Okunma Yerel seçim kâbusa dönüştü 21 Şubat 2019 | 3.299 Okunma Geçici iş dediğin nedir ki? 16 Şubat 2019 | 4.843 Okunma Soğan yakında karneyle 14 Şubat 2019 | 4.441 Okunma Hizmet ve başarı varsa alkışlarım 09 Şubat 2019 | 5.775 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar