Mitingler herkese açık değil mi?

Cumhurbaşkanı adaylarından biri olan Recep Tayyip Erdoğan, bir diğer aday, Muharrem İnce’nin Diyarbakır mitingi hakkında şunları söylüyor: “İstihbarat Teşkilatı’na sordum. O mitinge katılanların...

Cumhurbaşkanı adaylarından biri olan Recep Tayyip Erdoğan, bir diğer aday, Muharrem İnce’nin Diyarbakır mitingi hakkında şunları söylüyor: “İstihbarat Teşkilatı’na sordum. O mitinge katılanların hepsi HDP’liymiş!” KPSS sorusu: bu cümledeki yanlışları bulunuz.

Hadi ciddileşelim. 1. Bir aday, diğer adayın mitingine katılanlar hakkında MİT’den bilgi isteme hakkına sahip midir? 2. MİT, bir adayın mitingine katılanların, ki onbinlerce kişiydi, hangi parti sempatizanı olduklarını nasıl ve nereden bilebiliyor? 3. Bir başka partinin sempatizanları, bir başka partinin adayını dinleme hakkına sahip değiller mi? Ki Muharrem İnce, aday olduğu açıklandığı gün, parti rozetini çıkarıp TC bayrağı taktı ve 80 milyonun cumhurbaşkanı olacağını söyledi.

Ayrıca mitinglerinde de parti bayrağı ve sembolleri kullanılmıyor. Nitekim Diyarbakır mitinginde de yer gök, albayrakla doluydu, sarı HDP bayrağıyla değil. 4. Bir partinin adayı olarak Erdoğan’ın kendi mitinglerine de başka partilerin sempatizanlarının gelmesini istemesi ve beklemesi daha doğru değil mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bereket kuyruğu, İstiklal Marşı ve AKP sakalı 23 Şubat 2019 | 7.528 Okunma Yerel seçim kâbusa dönüştü 21 Şubat 2019 | 3.299 Okunma Geçici iş dediğin nedir ki? 16 Şubat 2019 | 4.844 Okunma Soğan yakında karneyle 14 Şubat 2019 | 4.442 Okunma Hizmet ve başarı varsa alkışlarım 09 Şubat 2019 | 5.777 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar