Kitapların dünyasında ödüller

Tam 9 yıl olmuş, 9 yıldır Notre Dames de Sion Lisesi Edebiyat Ödülleri’nin jüri üyesi olarak bir yıl Fransız, bir yıl Türk edebiyatından eser seçmişiz. Geçtiğimiz hafta Fransız Sarayı’nda...

Tam 9 yıl olmuş, 9 yıldır Notre Dames de Sion Lisesi Edebiyat Ödülleri’nin jüri üyesi olarak bir yıl Fransız, bir yıl Türk edebiyatından eser seçmişiz. Geçtiğimiz hafta Fransız Sarayı’nda İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter’in ev sahipliğinde ödüller iki genç kadına verildi: Bahar Aslan, Moskova Defteri ve Melisa Kesmez, Bazen Bahar (mansiyon) adlı eserleriyle.

9 yıl içinde NDS mezunu, akademisyen, gazeteci, yazar 9 kadından oluşan bir jürinin seçtiği kitaplar, öyle değerli bir seçki oluşturmuş ki. Hepsi birbirinden değerli. Üstelik İlk seçtiğimiz yazarlardan Gürsel Korat, bu yıl da Orhan Kemal Ödülü’nü aldı. Önceki yılın ödüllü yazarı Şebnem İşigüzel bu yıl Duygu Asena ödülünü. Okumak için kitap ararken NDS ödüllü olanları tercih edebilirsiniz, garanti veriyorum!

Bu yıl Fransız Kültür Müsteşarı’na önerdim: Biz nasıl Türkçe basılmış bir Fransız yazar seçiyorsak, seçtiğimiz Türk yazara da ödül yerine Fransızcada yayınlanma olanağı verilse, bu tam bir kültürler arası diyalog olsa daha iyi olmaz mı? Moskova Defteri, Rusya’da çalışmaya gidenlerin ağzından yalnızlık ve gurbet duyguları; Bazen Bahar ise anne kız duyarlılığı ve geçmişten esintileri yansıtıyor. Türk kahvesi tadında, lokumu da yanında!

Haydarpaşa Garı’nda kitap

Hatırlatmadan geçmeyeyim: Kadıköy Belediyesi’nin Haydarpaşa Garı’nda düzenlediği Kitap Günleri de başladı. 11 Haziran’a kadar 200’e yakın yayınevinin katıldığı etkinlikte pek çok yazar kitaplarını imzalayacak, film gösterileri ve atölyeler olacak. Haydarpaşa Garı’na ulaşım için vapur iskelelerine ring seferleri konuldu.

Sadece ölüleri makbul,şehit olunca!

Acısı öyle kolay geçecek gibi değil. KATO Operasyonu’nun beyin takımı, dağların hakimleri 13 pırıl pırıl askerimiz, ölüm tabutuna dönüşen bir helikopterin içinde şehit oldu. Aynı gün 3 şehit de çatışmada vermiştik. Oldu 16 şehit. Türkiye terörle savaşıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bereket kuyruğu, İstiklal Marşı ve AKP sakalı 23 Şubat 2019 | 7.528 Okunma Yerel seçim kâbusa dönüştü 21 Şubat 2019 | 3.299 Okunma Geçici iş dediğin nedir ki? 16 Şubat 2019 | 4.844 Okunma Soğan yakında karneyle 14 Şubat 2019 | 4.442 Okunma Hizmet ve başarı varsa alkışlarım 09 Şubat 2019 | 5.777 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar