Kazanan da kaybeden de sonuçları iyi okumalı

Seçim sonuçları bir parti için zafer, diğeri için yıkım mıydı, ne kadar hile hurda karıştı, nerelerde kim ne kazandı, bunları en iyisi siyaset araştırmacılarından, rakamların analizini...

Seçim sonuçları bir parti için zafer, diğeri için yıkım mıydı, ne kadar hile hurda karıştı, nerelerde kim ne kazandı, bunları en iyisi siyaset araştırmacılarından, rakamların analizini yapanlardan dinlemek gerekirdi, TÜSES’in toplantısı tam da bu ihtiyaca cevap verdi; sonuçları neredeyse bire bir doğru bilen KONDA Araştırma’dan Bekir Ağırdır, araştırmacı Gülfem Sanver, CHP Parti Meclisi üyesi Prof. Burhan Şenatalar’ın analizleri umut verdi, düşündürdü, yol haritası çizdi. En çarpıcı noktalarını özetleyeceğim şimdilik.

Bekir Ağırdır en geç 2 yıl sonra, 2020’de tekrar bir genel seçim bekliyor, çünkü “AK Parti’nin ülkeyi yönetim stratejisi olan korku ve duygu, seçim ortamlarında tavan yapıyor, başka türlü yönetemezler” diyor. Gülfem Sanver de “Korkunun seçmeni sağ ve muhafazakar politikacıya yönelttiğini, savaş ve terör söyleminin seçmende ölüm korkusu ve tramva yarattığını, bunun da yeniye değil, varolan, bilinen güçlü iktidara sarılmayı getirdiğini” vurguluyor. AKP liderinin söyleminden ne kadar da tanıdık değil mi?

Hele “Tek adam” sisteminde. Sanver, kampanyaları incelerken Erdoğan’ın eleştirilen Tek Adam sistemine karşıt başka Tek Adam’ların çıkarıldığını, hiçbir partide ekip göremediğimizi işaret ediyor. Tek adama karşı tek adam çıkarır, üstelik onun sevgi ve bağlılığıyla dalga geçerseniz, seçmen savunmaya geçip, 16 yıldır tanıdığı, sevdiği “tek adam”ı seçiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bereket kuyruğu, İstiklal Marşı ve AKP sakalı 23 Şubat 2019 | 7.527 Okunma Yerel seçim kâbusa dönüştü 21 Şubat 2019 | 3.299 Okunma Geçici iş dediğin nedir ki? 16 Şubat 2019 | 4.843 Okunma Soğan yakında karneyle 14 Şubat 2019 | 4.441 Okunma Hizmet ve başarı varsa alkışlarım 09 Şubat 2019 | 5.775 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar