Hava çok sıcak! Adalet yürüyüşü sürüyor!

Aman dikkat, güneşin altında kalmayın, çok su için, fazla hareket etmeyin! Türkiye, bunaltıcı çöl sıcaklarının altında kavrulurken 20 bin kişi de kızgın asfaltın üzerinde ayakları...

Aman dikkat, güneşin altında kalmayın, çok su için, fazla hareket etmeyin! Türkiye, bunaltıcı çöl sıcaklarının altında kavrulurken 20 bin kişi de kızgın asfaltın üzerinde ayakları pişerek, ter içinde kalarak ADALET, HAK, HUKUK diye bağırarak yürüyor.

Kilometrelerce konvoyun başında Kılıçdaroğlu, yanında CHP milletvekilleri, yurttaşlar, sivil toplum örgütleri, futbol takımlarının taraftarları, İstanbul Barosu’ndan avukatlar, ev kadınları, emekliler, gençler, herkes yürüyor.

Bütün Türkiye onları izliyor, sesini duyuyor. Artık gitmeyenler eksiklik hissediyor. Bir arkadaşım sırf yürüyüşe katılmak için ABD’den geldi, benden bilgi alıyor, gece nasıl konaklanacak diye. Ve birileri onlara terörist diyorsa, vicdansızlık ediyor! Ancak Adalet için bu çile çekilir, bir parti lideri ilk kez slogan atarak yürüyor!


Partili Cumhurbaşkanına özel madde tartışması

AKP kurucuları ve bakanlarından Abdüllatif Şener, cumhurbaşkanına hakaret davalarıyla ilgili ilginç bir noktaya dikkat çekti. “Türk Ceza Kanunu’nun Cumhurbaşkanına hakareti düzenleyen 299. maddesi, cumhurbaşkanının tarafsız ve sorumsuzluğuyla ilgili olarak düzenlenmiş bir maddedir. Parlamenter sistemde, cumhurbaşkanı tarafsızdı. Yetkileri sınırlı, sorumluluğu da yoktu.

Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden, bütün ülkeyi kucaklayan bir konumu vardı. Dolayısıyla böyle bir sembole eleştiri anlamında bile olsa hakaret edilmemesi düşünüldüğünden hakaretin içeriği ve cezası ağırdır. Ancak seçimle gelen ve referandumdan sonra parti genel başkanlığına da geri dönen cumhurbaşkanının tarafsızlığından söz edilemez.

Ayrıca yürütmenin başı olarak yetkileri de en üst düzeydedir, yani siyasi ve yönetici kimliği vardır. Siyaset yaparken diğer parti yöneticilerine o istediği biçimde konuşurken karşısındakilerin her sözünün hakaret olarak değerlendirilmesi siyasette eşitsizlik doğurur.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bereket kuyruğu, İstiklal Marşı ve AKP sakalı 23 Şubat 2019 | 7.528 Okunma Yerel seçim kâbusa dönüştü 21 Şubat 2019 | 3.299 Okunma Geçici iş dediğin nedir ki? 16 Şubat 2019 | 4.844 Okunma Soğan yakında karneyle 14 Şubat 2019 | 4.442 Okunma Hizmet ve başarı varsa alkışlarım 09 Şubat 2019 | 5.777 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar