Diyanet manastırı ne yapacak?

Mardin ya da Midyat’a gitmişliğiniz varsa buradaki Süryani Manastırı ve kiliselerini de gezmişsinizdir. Mor Gabriel Manastırı en büyük ve en güzellerindendir. Burada yaşayan Süryani asıllı Türkiye Cumhuriyeti...

Mardin ya da Midyat’a gitmişliğiniz varsa buradaki Süryani Manastırı ve kiliselerini de gezmişsinizdir. Mor Gabriel Manastırı en büyük ve en güzellerindendir. Burada yaşayan Süryani asıllı Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının dini ibadetleri için kullanılır. Gelin görün ki Ramazan Bayramı’nda Mardin ve Midyat’taki Süryanilere ait bütün mülklerin, yani kilise ve manastırların ve hatta mezarlıkların önce Hazine’ye oradan da Diyanet İşleri’ne devri yapıldığı ortaya çıktı. Yani el konulmuş!

Hatta bu belediyelerle ilgili bir devirden dolayı yapılmış ve cemaatin bile haberi olmamış da bir tapu için gittiklerinde öğrenmişler! Tabii şok şok şok! Oysa AK Parti iktidara geldiği yıllarda azınlık vakıflarıyla iyi geçinmiş ve 2008’de çıkardığı bir yasayla mülk edinmelerine yeniden olanak sağlayarak sıkıntıları çözmüştü. Artık hiç kimseyle iyi geçinmelerine gerek olmadığını düşünüyor olmasınlar?

CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan’ın Mardin’e gidip görüştüğü temsilciler, zaten çok az kalan Süryanilere bu kararla ağır bir darbe vurulduğundan şikayet etmişler, söz konusu haklarının Lozan Antlaşması’yla garanti altına alınmış olduğunu hatırlatıp duydukları üzüntüyü ve endişeyi dile getirmişler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bereket kuyruğu, İstiklal Marşı ve AKP sakalı 23 Şubat 2019 | 7.528 Okunma Yerel seçim kâbusa dönüştü 21 Şubat 2019 | 3.299 Okunma Geçici iş dediğin nedir ki? 16 Şubat 2019 | 4.844 Okunma Soğan yakında karneyle 14 Şubat 2019 | 4.442 Okunma Hizmet ve başarı varsa alkışlarım 09 Şubat 2019 | 5.777 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar