Her mahallede buzdolaplı bir milyoner !

Çarşıya, pazara gittiğinizde ne olacak halimiz, bu işler nasıl düzelecek diye düşünüyor musunuz? Ben daha evime kiraz alamadım! Markette soruyorum, 20 TL’den 17’ye yeni indi! Biraz daha bekleyelim diyorum, kiraz bitecek...

Çarşıya, pazara gittiğinizde ne olacak halimiz, bu işler nasıl düzelecek diye düşünüyor musunuz? Ben daha evime kiraz alamadım! Markette soruyorum, 20 TL’den 17’ye yeni indi! Biraz daha bekleyelim diyorum, kiraz bitecek neredeyse. Pazarda 10 TL’nin altına inmiş, evime çok uzak, taksiyle gittin geldin, kilosu yine 20’ye gelecek. Kiraz üreticisi ağlıyor, bir liraya alan yok, mahvoldum bittim diye.

Ekonomist değilim, ama bu durum iyi değil. Peynir fiyatı da el yakıyor, et fiyatı da, sormaya korkuyorum. Cumhurbaşkanının açıklamasından öğrendik ki ekonomi tıkırında; refah seviyesi tavan yapmış. Her evde buzdolabı varmış? Doğrudur, bir zamanlar her evde buzdolabı yoktu. İthaldi, çok pahalıydı, evlerde tel dolap vardı. Ama yaşım çıkıyor, aşkolsun yani, milattan önce!

Allah razı olsun Arçelik’ten. Vehbi Koç, ihtiyacı gördü, buzdolabını yaptı. Şimdi bir dolap içerde, bir derin dondurucu balkonda. Buzdolabını biz 60’larda hallettik. Her mahalleye bir milyoner hedefi varken. Çamaşır makinesini de 70’lerde. Hemen arkasından bulaşık makinesi geldi. Televizyonu da ekle, kızın çeyizi bunlar. Hatta yeni inşaatlarda zaten içinde var. Ama 16 yılda yavaş yavaş dolabın içi boşaldı. Balığı unuttuk, et kıyma oldu, tavuk yiyoruz, o da kanat.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bereket kuyruğu, İstiklal Marşı ve AKP sakalı 23 Şubat 2019 | 7.527 Okunma Yerel seçim kâbusa dönüştü 21 Şubat 2019 | 3.299 Okunma Geçici iş dediğin nedir ki? 16 Şubat 2019 | 4.843 Okunma Soğan yakında karneyle 14 Şubat 2019 | 4.441 Okunma Hizmet ve başarı varsa alkışlarım 09 Şubat 2019 | 5.775 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar