Sistemi terbiye amaçlı yabancı hakem gelsin!

Türk futbolu hak ettiği yerde mi? Sanırım bu kalitesizlik hepimizin eseri. Evet hak ettiğimiz yerdeyiz. Her hafta maçların naklen yayıncısı Lig TV’de aynı yorumları dinliyorum: Böyle saha olur mu? Böyle zeminde...

Türk futbolu hak ettiği yerde mi? Sanırım bu kalitesizlik hepimizin eseri. Evet hak ettiğimiz yerdeyiz. Her hafta maçların naklen yayıncısı Lig TV’de aynı yorumları dinliyorum: Böyle saha olur mu? Böyle zeminde maç mı yapılır?

Kulüpler rüyalarında göremeyecekleri paralara kavuştu. Devlet neredeyse her takıma ya stat yaptı ya da destek verdi. Otorite kurum Futbol Federasyonu para içinde yüzüyor. Yıllardır takip ederim. Reklam, sponsorluk, forma, bilet satışları dışında her yıl kulüplere aktarılan (maç naklen yayınları için) paranın tutarı 415 milyon dolar. Bu miktarın yüzde 45’i takımların performansına göre dağıtılıyor. Maç kazanan takımın kasasına o hafta 1.4 milyon TL’ye yakın para giriyor.

Pek çok kişi bilmez, eskiden naklen yayın gelirlerinin yüzde 50’si otomatik olarak 4 takıma (Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor) verilirdi. Geriye kalan para, katılım payı falan diğerlerine dağıtılırdı. Bu sistemin değişmesi, 4 büyüklere otomatik olarak giden paranın engellenmesi ve performansa göre gelir dağılımı yapılması gerektiğine dair aylarca kampanya yürüttüm. Amaç belliydi. Başarılı olan diğerlerinden fazla kazanmalıydı. Rekabet artacaktı. Kısmen de olsa futbola renk geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Trump, 23 milyon insanı kovabilir mi? 14 Aralık 2016 | 302 Okunma Adam iyiyse, katil olmasının önemi yok! 31 Ekim 2016 | 255 Okunma Ekonomi başkanlıkla zıplar mı? Kim anlatacak? 27 Ekim 2016 | 267 Okunma Yok oluş içindeyiz 25 Ekim 2016 | 351 Okunma Petrole rağmen huzur bulamayanlar 18 Ekim 2016 | 200 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar