‘Ben rota değiştirmedim...’

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar ile konuştum. Sevgili İbrahim Çağlar, kafa karışıklığı içinde olmadığını söyledi. Ve şunları söyledi: “4...

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar ile konuştum. Sevgili İbrahim Çağlar, kafa karışıklığı içinde olmadığını söyledi. Ve şunları söyledi: “4 Ağustos 2015 tarihli köşende Hürriyet Gazetesi’ndeki açıklamamda CHP’li koalisyonu, Sabah’taki açıklamamda ise tek parti iktidarını istediğim yönünde açıklama yaptığımı yazarak, kafa karışıklığına neden olduğum, ‘milletin iradesi millete uymuyor’ yorumu ile birlikte yer alıyor.
Belirsizlik ortamlarında medyanın nasıl işlediğini çok iyi bilen bir gazeteci olduğunu bilerek, duruma açıklık getirmek istedim.
Şöyle ki; Hükümet kurulma sürecinde yaşanan gerilim medya politikalarında da kendini gösteriyor. Koalisyon konusundaki görüşüm 7 Haziran 2015 seçimlerinin ertesinde neyse bugün de odur.

Bu görüşümü bir kez daha madde madde açıklamak istiyorum:
1) Belirsizliğin bir an önce giderilerek ekonomiye yoğunlaşmamız gerektiğini düşünüyorum. Bunu da pek çok ortamda defalarca belirttim.
2) İstikrar için iş dünyası olarak tek parti hükümetini tercih ederiz. Fakat millet iradesi koalisyon dedi ve buna sonuna kadar saygılıyız.
3) Koalisyon mümkün olduğunca en geniş tabana yayılarak kurulmalı, MHP koalisyona girmeyeceğini belirtmişse AK Parti-CHP koalisyonu tercihimizdir.
4) Koalisyon kurulamayacak ve erken seçim olacaksa, mümkün olan en erken seçimi tercih ederiz.
Sevgili Yavuz Semerci, bildiğin gibi, bu ifadelerin birini bağlamından kopararak haber yapmak gazetelerin politikalarıyla ilgili bir durumdur.
Bu da belirsizliğin bir an önce ortadan kalkması ve ekonomi gündemine dönülmesi konusundaki ısrarımızda ne kadar haklı olduğumuzu göstermektedir.
Yanlış anlamayı gidermeni rica ederim.” Yanlış anlama giderilmiştir Başkan... Ayrıca görüşünün altına ben de imzamı atıyorum...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Trump, 23 milyon insanı kovabilir mi? 14 Aralık 2016 | 303 Okunma Adam iyiyse, katil olmasının önemi yok! 31 Ekim 2016 | 257 Okunma Ekonomi başkanlıkla zıplar mı? Kim anlatacak? 27 Ekim 2016 | 267 Okunma Yok oluş içindeyiz 25 Ekim 2016 | 351 Okunma Petrole rağmen huzur bulamayanlar 18 Ekim 2016 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar