Bakan Yıldız: Enerji yatırımları siyasi istikrar ister

Enerji Bakanı Taner Yıldız, enerji yatırımları için olmazsa olmazı 'siyasi istikrar' olarak özetledi. Muhalefetin bedava elektrik ve gaz vaadleri için Bakan Yıldız'ın yorumu ise espirili bir şekilde şöyle: "Doktora...

Enerji Bakanı Taner Yıldız, enerji yatırımları için olmazsa olmazı 'siyasi istikrar' olarak özetledi. Muhalefetin bedava elektrik ve gaz vaadleri için Bakan Yıldız'ın yorumu ise espirili bir şekilde şöyle: "Doktora sordum 'Bu tür vaatlerin sağlığa zararı var mı' diye. 'Yok' dedi"
7 Haziran seçimlerine bir aydan az kala, siyasi arenada vaatler de tam gaz sürüyor. Asgari ücretle başlayan vaat tartışması, ucuz mazot, bedava elektrik ve doğalgaz üzerinden de devam ediyor. Dün Habertürk TV’de “Türkiye’nin Seçimi 2015” programında konuğum Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’dı. Bakan Yıldız ile nükleer santraldan bedava elektriğe, Soma kazasından Türkiye’nin enerji politikalarına kadar birçok konuyu konuştuk:
■ Seçim sonrası için neyi vaat ediyorsunuz? Muhalefet partilerinin vaatlerini nasıl görüyorsunuz?
Türkiye’nin son 10-12 yıldır stratejileri devlet politikaları haline gelecek doğruları yakalamak. Yaptığınız işlemler, yapılan yatırımlar 3-5 yılın işi değil. 30- 40 yıllığına nükleer bir santral işleteceksiniz doğru kararlar alıp U dönüşleri olmayan sürdürülebilir politikalar ortaya koymanız gerekir. Biz siyasete enerji sektörü olarak yük olduğumuzu biliriz. Cari açığı olumsuz etkileyen petrol ürünleri ile birlikte en yüksek ithalat kalemi olan bir sektör. Ama bu nedenle ağlayacak değiliz. Elimizden gelen bütün önlemleri almamız gerek. Türkiye, Suudi Arabistan gibi bir petrol ülkesi değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Trump, 23 milyon insanı kovabilir mi? 14 Aralık 2016 | 303 Okunma Adam iyiyse, katil olmasının önemi yok! 31 Ekim 2016 | 257 Okunma Ekonomi başkanlıkla zıplar mı? Kim anlatacak? 27 Ekim 2016 | 267 Okunma Yok oluş içindeyiz 25 Ekim 2016 | 351 Okunma Petrole rağmen huzur bulamayanlar 18 Ekim 2016 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar