AK Parti’nin zaferini bilen ne kadar çok gazeteci varmış!

Seçim sonuçlarını analiz etmek mi? Gazetelerde yapılan yorumları görünce kendimi men ettim. Neymiş, istikrar ve güven arayanlar AK Parti’ye yönelmiş. Ekonomik vaatler etkili olmuş, terör eskiye dönme korkusu...

Seçim sonuçlarını analiz etmek mi? Gazetelerde yapılan yorumları görünce kendimi men ettim. Neymiş, istikrar ve güven arayanlar AK Parti’ye yönelmiş. Ekonomik vaatler etkili olmuş, terör eskiye dönme korkusu yaratmış. AK Parti’siz bir koalisyon görülmediğinden halk koalisyonu sandıkta yapmış. Maç bittikten sonra, pozisyonları ağır çekim izleyerek yorum yapanlara benziyor, yorumcular. Marifet, bu sonuçları tahmin edecek nitelikte seçimlerden önce bu gelişmeleri yorumlayabilmekteydi.

Seçimden 20 gün önce “Tek başına iktidar geliyor” başlıklı yazımda eğilimi görmeme rağmen, seçim sonuçlarının aşağı yukarı aynı kalacağını yazmışım. Elim AK Parti’nin rahat bir sonuç alacağını yazmaya gitmemiş.

Seçimlerden çok kısa bir süre önce En Son Haber’in sahibi Serkan Kalemcileraynen şunu söylemişti: “Farkında değilsiniz, AK Parti öylesine hedef odaklı bir çalışma yapıyor ki, yurtdışı oylarında bile patlama olacak (ki oldu). Tek tek il bazında mikro çareler üreterek küskün seçmenini ikna ediyor. Göreceksin, patlama yapacak...”

Serkan haklı çıktı. Sormamız gereken şu: “Türk basınının büyük çoğunluğu, çıplak gerçeği görmektense neden sanal bir âlemde yaşıyor?”

Bu kadar oy sürpriz mi? Olabilir. Ama tek başına iktidar ayan beyan görünüyormuş, görmek isteyenlere... Körler dünyasından toplumu tahlil etmek bu kadar oluyormuş!  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Trump, 23 milyon insanı kovabilir mi? 14 Aralık 2016 | 302 Okunma Adam iyiyse, katil olmasının önemi yok! 31 Ekim 2016 | 255 Okunma Ekonomi başkanlıkla zıplar mı? Kim anlatacak? 27 Ekim 2016 | 267 Okunma Yok oluş içindeyiz 25 Ekim 2016 | 351 Okunma Petrole rağmen huzur bulamayanlar 18 Ekim 2016 | 200 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar