Vergi kaçırmak; vergiden kaçmak...

Türkiye'de, pahalı bir hobi haline dönüşen siyaset biraz da "Meslek" haline geldi. Belki de bu yüzden TBMM de "Siyasi Etik Yasası"nın çıkması iktidar ile yancıları tarafından kabul görmüyor. Siyasi ahlak üzerine doktora tezi yazılabilir.

Genç akademisyenlere ağabey tavsiyesi olsun. Konumuz başlıktan anlaşıldığı gibi "Vergi kaçakçılığı..." Lakin o derin mevzuya girmeden, canım memleketimin okumayan, danışmanlardan alınan özetlere göz gezdirenlere bir kaç çift sözüm olacak. Kimileri ukalalık yaptığımı iddia etse de, miting meydanlarında, tv ekranlarında, seyrek de olsa vatandaşın arasında izlediğim siyasilerin çoğunluğu "siyasetin savaş sanatı" olduğundan habersiz. Kimileri yine ne alaka? diyecek. "Savaşın da sanatı mı olurmuş?" kolaylığına kaçacaktır. "Savaşın öldürme işi" olduğundan dem vuranlara da sözüm yok. İddia ediyorum; M.Ö. 6.yy da Sun Tzu tarafından yazılan "Savaş Sanatı" adlı eseri okuyanların sayısı ne yazık ki çok az. Okuyanların da "Strateji ve savaş taktiğinin temel esasları"nı anlamadığı aşikar. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hasan Paşam ve Uğur Mumcu... 31 Ocak 2021 | 515 Okunma "Adalet yıkılırsa gökyüzü çöker!" 29 Ocak 2021 | 279 Okunma Asker Hastanesi yıkılmasın!.. 28 Ocak 2021 | 279 Okunma Kaba Milliyetçilik... 24 Ocak 2021 | 403 Okunma Uzmanlara zulüm... 21 Ocak 2021 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar