Subliminal mesaj!..

Köroğlu, "Tüfek icad oldu, mertlik bozuldu" demiş . Günümüzdeki alavere-dalaverelere tanık olsa bilmem neler söylerdi.Yazının başlığını gören duyarlı okurlarımız "Nereden çıktı bu...

Köroğlu, "Tüfek icad oldu, mertlik bozuldu" demiş . Günümüzdeki alavere-dalaverelere tanık olsa bilmem neler söylerdi.

Yazının başlığını gören duyarlı okurlarımız "Nereden çıktı bu yabancı deyim. Türkçesi yok mu?" haklı sorusunu yöneltecektir.

"Kişinin bilinç altına gönderilen gizli mesaj" anlamına geliyor ve çoğunlukla reklam sektöründe kullanılıyor. Bir de gizli servislerin metodu olarak biliniyor. İyi de "niye yabancı deyim?" de ısrar edenler için kısa hatırlatmalarda bulunacağım.

Ergenekon, balyoz ve askeri casusluk kumpaslarında "deniz yerine okyanus", "telsiz yerine radyo" gibi Amerikan deyimleri iddianameye yansımış, ard arda yapılan operasyonlara da "dalga" adı verilmişti. O "dalga" da, Amerikan deyimi idi. Zira operasyonu yapan polisler bile kameranın açık olduğunu unutup: "Amerikalı hocaların gösterdiği gibi" bile diyerek "iplerin aslında kimlerin elinde olduğunu itiraf" etmişlerdi.

Nitekim FETÖ'nün emniyeti büyük ölçüde ele geçirmiş olan polisleri sahte dijital belgeler ile yine yargıya sızdırılan savcı ve hakimler ile 15 Temmuz hain kalkışmasının zeminini hazırlamışlardı.

Kumpas davalarının iddianamelerindeki "Subliminal mesaj" terimi, 15 Temmuz sonrasındaki davalarda da geçiyor. 'FETÖ'nün "Subliminal mesajları" diye. Görünen o ki polisi, savcısı, hakimi ve de devletin etkili-yetkili mercileri bu "Subliminal mesaj"ı pek sevmiş. Sadece reklam sektöründe değil, emniyete, yargıya, siyasete kadar sırayet etmiş subliminal... Dikkatlice incelediğimizde bu "Subliminal mesaj"ın çoğunlukla muhaliflere karşı uygulandığını görüyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hasan Paşam ve Uğur Mumcu... 31 Ocak 2021 | 517 Okunma "Adalet yıkılırsa gökyüzü çöker!" 29 Ocak 2021 | 283 Okunma Asker Hastanesi yıkılmasın!.. 28 Ocak 2021 | 279 Okunma Kaba Milliyetçilik... 24 Ocak 2021 | 406 Okunma Uzmanlara zulüm... 21 Ocak 2021 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar