Özge Üsteğmen hukukçu oluyor...

Baştan sona bir "Hukuk faciası" olan Polatlı Davasını defalarca yazdım. Mesleğe yeni başlamış gariban Uzman Çavuşlar, genç subaylar, emeklilik dilekçesini çoktan vermiş tecrübeli subaylar 15 Temmuz...

Baştan sona bir "Hukuk faciası" olan Polatlı Davasını defalarca yazdım.

Mesleğe yeni başlamış gariban Uzman Çavuşlar, genç subaylar, emeklilik dilekçesini çoktan vermiş tecrübeli subaylar 15 Temmuz çuvalının içine toptan atılarak bir nevi infaz edildiler. Onlardan birisi kızım yaşındaki Özge Üsteğmen idi.

Darbeciler, Özge'ye girişim öncesi mobing bile uygulamışlardı. Dilekçe verip gönüllü Tunceli'ye giderek terörle mücadele de görev aldı. Mahkeme heyetine göre, Özge'nin verilen emir üzerine karargahdaki generale makas götürmesi darbenin delili sayıldı. Karar mahkemesinde tutuklanıp hapsedildi. İki yıldır Çanakkale Cezaevinde çile dolduruyor.

Polatlı'yı çok yazdım. Hatırlamak isteyenler internetten bulup okuyabilirler. İstinaf mahkemesinin noter gibi onaylamasından sonra enkaz şimdi Yargıtay da... Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesinin bazı davaları bozduğu gibi tahliye ve beraat kararları adalet adına bizleri umutlandırıyor. Bu gün ayrıntıya girmeyeceğim.

Özge Üsteğmenin durumunu İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ çok iyi biliyor. Cezaevinde O'nu ziyaret edip, dertleşmek istedi. Bizlere zaten izin yok. Ama bürokrasi hazretleri Özdağ'ı halen bekletiyor. Pandemi koşulları bahanesi umarım en kısa zamanda biter. Bu arada yine Sayın Özdağ'ın önceliğinde 21. Yüzyıl Enstitüsünün Ankara'da düzenlediği 'FETÖ ile Mücadele Çalıştayı'nda AKP'nin eski milletvekili ve Saraya yakınlığı ile bilinen Mehmet Metiner ile görüşmem oldu.

Metiner'e rütbesiz erler, uzman çavuşlar ve genç masum subaylarla ilgili bilgi verdim. Çok etkilendi. Özellikle Üsteğmen Özge Pasin için her türlü girişimi yapacağına dair söz verdi. Başta Müyesser Yıldız olmak üzere haksızca tutuklanan Barış Pehlivan, Murat Ağırel ve Hülya Kılıç'ın tahliye edilmesinden yana olduğunu her fırsat da dile getiren Metiner'den halen cevap alabilmiş değilim. Hatırlatmaya devam edeceğim!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hasan Paşam ve Uğur Mumcu... 31 Ocak 2021 | 515 Okunma "Adalet yıkılırsa gökyüzü çöker!" 29 Ocak 2021 | 279 Okunma Asker Hastanesi yıkılmasın!.. 28 Ocak 2021 | 279 Okunma Kaba Milliyetçilik... 24 Ocak 2021 | 403 Okunma Uzmanlara zulüm... 21 Ocak 2021 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar