Nezarethane...

Gece yarısı gözaltına alındığınızda siz siz olun sakın feveran etmeyin. İtirazın sonu yok... Filmlerdeki gibi "avukatımı istiyorum" demeniz fayda etmez. Telefona sarılıp milletvekili, yüksek bürokrat arayışınızda nafiledir.

O saatte cevap veren olmaz. Sinirlenip, bağırıp-çağırmak polis ve jandarmanın hoş görü sınırını zorlar. Gecenin o saatinde avukatınızın da yapacağı bir şey yoktur. Çok yakınınız değilse fazladan ücret ödemek zorunda kalırsınız. Önce sakin olun. Kronik hastalığınıza bağlı ilaçlarınız var ise yanınıza alın. Gözaltına alındığınız gece hafta sonuna geldiyse ilaca ihtiyacınız olacaktır. Bir ya da iki geceyi göze almalısınız. Zira nöbetçi mahkemelerin hakim ve savcıları sıradan işlere bakmazlar. İlla ki sansasyonel suçlar olacaktır ki onların soruşturması zaten günler sürer.Karakollar bir hayli şeffaflaştı. Kamera kayıtları yapılıyor. Eskisi gibi kaba dayak yok. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hasan Paşam ve Uğur Mumcu... 31 Ocak 2021 | 515 Okunma "Adalet yıkılırsa gökyüzü çöker!" 29 Ocak 2021 | 279 Okunma Asker Hastanesi yıkılmasın!.. 28 Ocak 2021 | 279 Okunma Kaba Milliyetçilik... 24 Ocak 2021 | 403 Okunma Uzmanlara zulüm... 21 Ocak 2021 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar