Maphus çantası...

31 Mart seçimleri öncesinde iktidar partisi küçük ortağı ile beraber meydanlarda muhalif partilerin liderlerini "içeri tıkma" adına ciddi söylemlerde bulundular.

"Dokunulmazlığı bile yok!" diyerek İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i işaret ediyordu. Sayın Akşener'i Türkiyem TV'ye davet etmiştik. Canlı yayın esnasında "Çantanız hazır mı?" diye sormuştum. Ardından "10 yıldır çantam kapının arkasında. 10 yıldır her gün cezaevine girme ihtimaline karşı çantamı hazır tutuyorum" demiştim. Sayın Akşener 31 Mart'tan bir kaç gün önce Manisa'da yaptığı mitingde kürsüye çantayı koymuştu. "Bu çanta var ya bu çanta..." diye darbeler esnasında tutuklanan siyasi liderlerin isimlerini tek tek sıralayarak "O çanta ile hapishaneye gittiklerini" ifade ederken her an kendisinin de hapishaneye girmek için hazır olduğunu belirtmişti. Akşener'in çantasının içinde "yazma, kuran, seccade" vardı. Siz bu satırları okurken ben de kapının arkasında hazır bekleyen çantamı alıp cezaevine girmiş olacağım. Suçum "Cumhurbaşkanına hakaret". Daha önce yazdım. FETÖ'cü polislerin kumpası ile tutulan fezleke, konuşma metninin  kaseti bana verilmedi. Montajsız video izletilmedi. Karar gıyabımda verildi. Hakim dinlemedi bile. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hasan Paşam ve Uğur Mumcu... 31 Ocak 2021 | 515 Okunma "Adalet yıkılırsa gökyüzü çöker!" 29 Ocak 2021 | 279 Okunma Asker Hastanesi yıkılmasın!.. 28 Ocak 2021 | 279 Okunma Kaba Milliyetçilik... 24 Ocak 2021 | 403 Okunma Uzmanlara zulüm... 21 Ocak 2021 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar