Kolonizatör Türk Dervişi...

Merhum Prof. Dr. Ömer Lütfü Balkan'ın "Kolonizatör Türk Dervişleri" adlı muhteşem makalesi çeşitli vesilelerle farklı yayınevlerinin basımı ile münevverlerimiz, Azerbaycan lehçesi ile "ziyalı"larımıza sunulmuştu.

Selçuklu ve Osmanlı döneminde sınır ötelerine çeşitli vesileler ile gönderilen ve koloni kurmakla görevli 'derviş'leri anlatan bu makale bizim gençlik yılarımızda ufkumuzu açmıştı. Yine "bizim yitik kuşak"ın fikir erbabları Balkan Hoca'nın bu ilmi çalışmasının çağımızdaki takipçileri olarak ne yazık ki Amerikan ajanı sümüklü vaizin cemaatini örnek gösterdiler. Dahası aralarında ebediyete intikal edenlerin olduğu bazı kişiler milliyetçilik ile asabiye kültürünün arasındaki farkı fark edemeyerek hemşehirlilik adına, vazgeçilmezlerimizin arasında bulunan vakıf ve dernekler adına "ödül" bile verdiler... 15 Temmuz hain kalkışmasının ardından ödülün geri alındığına dair kararlar doğrusu beni bağlamıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hasan Paşam ve Uğur Mumcu... 31 Ocak 2021 | 517 Okunma "Adalet yıkılırsa gökyüzü çöker!" 29 Ocak 2021 | 282 Okunma Asker Hastanesi yıkılmasın!.. 28 Ocak 2021 | 279 Okunma Kaba Milliyetçilik... 24 Ocak 2021 | 406 Okunma Uzmanlara zulüm... 21 Ocak 2021 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar